NBA PLAYOFF

Bullsi ponizili Buckse za pobjedu u seriji, Clippersi izborili sedmu utakmicu

Chicago Bullsi ekspresno su obavili posao protiv Bucksa te ih ponizili pred njihovim navijačima upravo onoliko koliko sugerira konačni rezultat od 120-66
Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 01. svibanj 2015. 10:48

U noći s četvrtka na petak dobili smo još jednu momčad u polufinalu Istočne konferencije, dok ćemo na Zapadu gledati prvu sedmu utakmicu ovogodišnjeg doigravanja NBA lige.

Chicago Bullsi ekspresno su obavili posao protiv Bucksa te ih ponizili pred njihovim navijačima upravo onoliko koliko sugerira konačni rezultat od 120-66. To je druga najuvjerljivija pobjeda u doigravanju u povijesti NBA lige - 1956. Minnesota je pobijedila St. Louis sa 133-75, odnosno 58 razlike.

Već pri kraju druge četvrtine Bullsi su vodili 40 (!) razlike, a Kiddova je momčad djelovala poput razbijene vojske. Tako je Giannis Antetokounmpo i prije poluvremena izletio iz igre zbog drugog nesportskog faula, a Milwaukee se nikako nije mogao sastaviti sa šutom pa su prvi dio završili s 'europskih' 33 poena na kontu.

Kod Bullsa je cijela prva petorka bila izvrsna, a predvodio ih je veteran Dunelavy koji je ubacio 20 poena i fino sažeo utakmicu: "Izašli smo na njihov teren i pokazali im. To je frustrirajuće"

Clippersima je u San Antoniju uspio pravi pothvat - pobijediti 102-96 na gostujućem terenu u utakmici koja im je lako mogla biti zadnja u ovogodišnjem playoffu nije mala stvar. "Govorim cijelu sezonu, ovo je vraški čvrsta momčad" - rekao je zadovoljni trener Clippersa Doc Rivers.

Gregg Popovich, očekivano, nije štedio svoje igrače kritike. "Naša napadačka igra bila je sramotna, a pogotovo se to odnosi na način kojim smo zaključili utakmicu" - bijesnio je Pop na pressici. Spurse je, naime, koštalo slabije drugo poluvrijeme i činjenica da su tek Belinelli i Diaw bili raspoloženi (40 poena s klupe), dok je Leonard imao netipično slabu šutersku večer (3/15 iz igre).

S druge strane, Chris Paul je s 19 poena i 15 asista dirigirao igrom Clippersa, a sekundirao mu je u playoffu fantastični Griffin koji je ubacio 26 poena uz 12 skokova i 6 asista. DeAndre Jordan dodao je 15 poena i 14 skokova te skoro pogodio pola svojih slobodnih bacanja (7/15).

Linker
16. travanj 2024 11:50