NOVI/STARI AMERIKANAC

DRAPER ODUSTAO Hrvatsku će na Eurobasketu predvoditi Oliver Lafayette

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 01. svibanj 2015. 21:55

Američki razigravač s hrvatskom putovnicom Dontaye Draper (30) ipak neće nastupiti za reprezentaciju na predstojećem Eurobasketu kojemu će Hrvatska biti domaćin u prvoj fazi natjecanja.

Ta čast pripala je Oliveru Lafayetteu koji je dres hrvatske reprezenatacije nosio i na lanjskom SP-u u Španjolskoj. Draper je ispunio obećanje i donio odluku unutar tjedan dana, a razlog njegova odustajanja je ozljeda koljena koju već dugo vuče, ali i umor i potrošenost tijekom čitave sezone.

Bivši izbornik Jasmin Repeša (54) prošlo ljeto nije vodio Drapera na Svjetsko prvenstvo u Španjolsku jer je zbog ozljede lakta propustio posljednja tri mjeseca sezone u Real Madridu. Umjesto njega je Hrvatski košarkaški savez dao hrvatsko državljanstvo Lafeyetteu, koji je lani s Valencijom osvojio Eurokup, a sada igra za grčki Olimpiakos.

Također valja napomenuti kako će Lafayette propustiti početak priprema koje kreću 10. srpnja, ali razlog nije umot ili traženje posebnog tretmana, već činjenica da želi biti uz trudnu suprugu, kojoj je termin poroda krajem srpnja.

Linker
05. svibanj 2024 02:01