NBA PLAYOFF

Horford u zadnjim sekundama zabio za pobjedu Hawksa, slavili i Warriorsi

Golden State Warriorsi obranili su prednost domaćeg terena u petoj utakmici protiv Memphis Grizzliesa uvjerljivom 98-78 pobjedom
Piše: HinaObjavljeno: 14. svibanj 2015. 12:29

Prvi nositelji svojih konferencija u NBA ligi, košarkaši Atlanta Hawksa na Istoku, te Golden State Warriorsa na Zapadu, poveli su sa po 3-2 protiv Washington Wizardsa, odnosno Memphis Grizzliesa u svojim dvobojima drugog kruga doigravanja, pa ih od plasmana u konferencijska finala dijeli još po jedan uspjeh.

Hawksi su do pobjede u petoj utakmici protiv Wizardsa na svom parketu stigli na dramatičan način košem Ala Horforda za konačnih 82-81 sekundu prije isteka vremena.

Posljednjih pola minute utakmice u Atlanti ponudilo je dramu s nekoliko preokreta kakve samo košarka može pružiti. Wizardsi su krenuli u napad pri rezultatu 78-78, samo da bi njihov najiskusniji igrač Paul Pierce 20 sekundi prije kraja izgubio loptu što je iskoristio DeMarre Carroll za koš iz protunapada kojim je doveo Hawkse u vodstvo 80-78, a na semaforu je ostalo još 15 sekundi do kraja.

U sljedećem napadu Wizardsi su ponovno odigrali akciju za Piercea koji je 8.3 sekundi prije kraja pogodio tricu za 80-81 kojom je podsjetio na svoj pobjednički koš iz trećeg dvoboja ovih suparnika igran prije četiri dana u Washingtonu. U posljednjem napadu domaćih u prodor pod obruč krenuo je mladi Dennis Schroeder, ali ga je blokirao John Wall. Ipak, Al Horford je u borbi za loptu nadvisio Nenea i nakon skoka u napadu pogodio za veliku pobjedu domaćih.

Horford je odigrao odličnu utakmicu za Hawkse sa 23 koša i 11 skokova, a po 14 su kod pobjednika dodali Paul Millsap i Jeff Teague. Kod gostiju najučinkovitiji je bio Bradley Beal sa 23 ubačaja, John Wall, koji se vratio u sastav nakon što je propustio posljednje tri utakmice zbog ozljede šake, dodao je 15, dok je Pierce ubacio 11.

Šesta utakmica ovih suparnika na programu je u petak u Washingtonu, a u slučaju pobjede domaćih odlučujuća sedma igrat će se u ponedjeljak u Atlanti. U drugom dvoboju polufinala Istoka Cleveland Cavaliersi vode protiv Chicago Bullsa sa 3-2, a ta će dva sastava svoj šesti dvoboj igrati večeras u Chicagu.

Golden State Warriorsi obranili su prednost domaćeg terena u petoj utakmici protiv Memphis Grizzliesa uvjerljivom 98-78 pobjedom. No, početak nije nagovijestio takav rasplet, Grizzliesi su poveli sa 23-10, ali tada je na scenu stupio Stephen Curry koji je serijom trica već do kraja prve četvrtine donio preokret i vodstvo Warriorsima od 26-25.

U nastavku se Curryju tricama pridružio i Klay Thompson, usto su gosti zaredali s izgubljenim loptama, pa je prednost domaćih samo rasla sve do maksimalnih 24 razlike u posljednjoj četvrtini (92-68). Thompson sa 21 i Curry sa 18 pogodaka bili su najbolji kod Warriorsa, dok je Marc Gasol sa 18 poena i 12 skokova bio prvo ime Grizzliesa.

Šesti dvoboj Grizzliesa i Warriorsa na programu je u petak u Memphisu, dok će se eventualna odlučujuća sedma igrati u Oaklandu u nedjelju. U drugom dvoboju polufinala Zapada Los Angeles Clippersi vode protiv Houston Rocketsa sa 3-2, te večeras imaju priliku na svom terenu izboriti plasman u konferencijski finale.

Linker
19. travanj 2024 16:13