ZVONKO PAVIC Cropix
FAVBET PREMIJER LIGA

Dinamo se držao samo prvo poluvrijeme: Zadar sigurnom pobjedom stigao na pola puta do finala

‘Šuti, samo šuti moj dječače plavi, nek tvoja kosa plava na jastuku spava‘, pjevale su tribine
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 13. svibanj 2024. 22:43

ZADAR - DINAMO 83:68 (18:21, 26:17, 17:10, 22:20)

ZADAR Dvorana Krešimira Ćosića. Gledatelja 2.000. Suci: Hadžić, Vovk i Stanković.

ZADAR: Žganec 6p, 11s, 3ol, 3il, Mazalin 2p, 3s, Lakić 9p, 7s, 6a, Božić 21p, 7s, 7a, 7il, Ramljak 7p, 5s, 4il, Davis 12p, 7s, Klarica 3, Vujačić, Mekić, Jambrović, Drežnjak 23p, 4s, 3il, Grbić.

DINAMO: Garafolić 15p, 3s, Novačić 5p, 3s, Brzoja 14p, 3s, 4a, 3ol, Vrgoč 5p, 5s, Vučić 14p, 7s, 3a, 5ol, Rukavina, Nakić-Vojnović, Majić 2, Pavlic, Mikšić 4p, 5a, 3il, Kraljević 9, Dugandžić.


Zadar je ostvario planirano, u prvoj utakmici polufinalne serije u doigravanju za prvaka, na Višnjiku je pao Dinamo. I nije to neko osobito iznenađenje, jer je kvaliteta na zadarskoj strani, koju će vjeruju navijači, dodatno potvrditi u četvrtak u Zagrebu te s dva prema nula u pobjedama zakoračiti u finale! “Šuti, samo šuti moj dječače plavi, nek tvoja kosa plava na jastuku spava”, pjevale su tribine!

One manje podnošljive povike za uho i obraz, nema potrebe podcrtavati, jer to je folklor o kojem nema potrebe zboriti!
Za otvaranje se pobrinuo Vučić s tri poena, dok je nešto kasnije na isti način odgovorio Ramljak, međutim, posve brzo se Dinamo odvukao do zavidnih devet viška nakon “trice” Vrgoča. Između “redaka” su svoje Garafolić i Novačić. Nije mirisalo na dobro za domaće, sve dok se izvana na šutu za tri nije oglasio Lakić, koji je poveo zadarsku seriju sve do istog učinka Davisa.

Zaključno, serija domaćina bila je uvjerljiva 11:0! Ali, Dinamo se nije previše uplašio, štoviše, Kraljević, te Brzoja, s dva plus jedan, odnijela su tri plus u drugu dionicu....Konačno! Čulo se s tribina i odnosilo se na prvi ubačaj Božića, koje je u narednim minutama, podebljao učinak. Ali je zato Davis igrao izvrsno, imao je dobar skok, kao i šut. Vezali su Amerikanac i Drežnjak dvije “trice”, što je donijelo Zadru plus devet.

image
ZVONKO PAVIC Cropix

I opet su stali! Povukao je Brzoja, nastavio Garafolić koji je u seriju 8:1 ugradio šest poena. I onda je Dinamo stao, a Drežnjak, Božić i Lakić su postavili 44:38, prije odlaska u svlačionicu. Prvo poluvrijeme po dobrome neće pamtiti Žganec koji je u sudaru s Garafolićem morao izvan terena krvave glave, pa je i dobar dio susreta prosjedio. Vratio se nakon liječničke intervencije, srećom, nije bilo ništa ozbiljno. Njemu je pak pripalo i otvaranje treće četvrtine, najprije je vješto realizirao za dva, potom i tri poena, čime je Zadar, uključujući “tricu” Lakića otišao na zavidnih 52:38! Dinamo?

Bez poena više od pet minuta, sve dok Vučić nije “ kopirao” ranije spomenutog igrača Zadra, po dva poena dodali su Vrgoč i Brzoja, ali im je na sve uzvratio Božić, dva puta dva i jednom s tri poena tako da se uz koš Drežnjaka prednost Zadra povećala na 15 viška, Mikšić je pak u zadnjim sekundama uspio sniziti na trinaest. Dojam je kako Zadrani i nisu dovoljno kaznili Dinamo koji se teškom mukom dovukao do deset poena! Zadnja dionica krenula je oskudnom košarkom, griješilo se i promašivalo na obje strane, sve dok Davis pa Drežnjak s tri poena, te dva Božićeva slobodna bacanja nisu zadarsku prednost razvukli do 17 viška!

Dodajmo i kako trener Dinama Josip Sesar nije došao na konferenciju za medije nakon utakmice, nego je poslao pomoćnika Stipu Čubrića.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. svibanj 2024 00:14