Ranko Suvar / CROPIX CROPIX
NOVA TRAUMA POD TORNJEM

HRVATSKI PRVAK IZGUBIO JE OD 'DIVA IZ PREDGRAĐA'! Vukovi su torpedirani, a njihov strateg poručuje: 'Neki bi se igrači trebali zapitati...'

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 27. veljača 2020. 21:26

Cibona 84

Gorica 89

(29:18, 24:30, 13:18, 18:23)

CIBONA: Bilinovac 13p, 8s, Rebec 14p, 3a, 3il, Katić 4, Bundović 4, Vucić, Novačić 7p, 3s, 5a, Prkačin 6p, 5s, Badžim 9, Rozić 3p, 4s, Ljubičić 15p, 5s, 3bl, 4il, Gibson, Ramljak 9.

GORICA: Miković 9p, 4s, Vučić 9p, 4s, Majcunić 15, Petrović 5, Babić 3, Mašić 9p, 3s, Papac, Osolnik, Mazalin 9p, 5s, 3ol, 4il, Brzoja 13p, 4s, 3a, Gospić 11p, 5s, Kapusta 6p, 3s, 11a.

Pobjedu Gorice na Vukovima, a zbila se ona u četvrtak navečer (84:89) ne treba tretirati senzacijom, jer momčad Josipa Sesara lanjske je sezone, a u njoj je Cibona na kraju postala prvakom, čak dva puta sredila Vukove. Međutim, igra koju je pokazala momčad Ivana Velića sve više nema smisla, pa niti uloge igrača u njegovoj momčadi. U odnosu na lani, ova je Cibona bezlična, pa ne čude niti problemi u ABA ligi (još se Vukovi nisu spasili), ne čudi niti što je Cibona (iako više nema Cedevite) ostala bez Kupa Krešimira Ćosića, pa ne čudi niti što ju je nakon Zadra, Splita i Zaboka svladala i Gorica.

Ovim porazom Cibona je stigla u prilično tešku situaciju što se tiče startnog broja jedan, jer Zadar je sada u debeloj prednosti, a kako je Cibona prošla u grotlu Višnjika, pokazalo je finale Kupa.

Gorica je imala problema samo na otvaranju utakmice sa Cibonom. U tom je periodu nered u reketu gosta radio Krešimir Ljubičić, jedini igrač Cibone koji je u reprezentativnoj stanci popravio svoje stanje. Cibona je, s deset poena Ljubičića, imala već u 11. minuti 31:18, ali Gorica se strpljivo vraćala. Josip Sesar, Goričin trener, za razliku od prve dvije utakmice ove sezone (u prvenstvu te u polufinalu Kupa) Cibonine prednosti u igri zaskočio je s match-up zonskom obranom, a protiv nje Vukovi nisu pronašli komotnu igru do konca utakmice.

I da, za razliku od prve dvije utakmice ove sezone, kad je Gorica čak i kad je bila u nekoj šansi za pobjedu, od nje je odgurnuta, jer joj je šut bio mizeran, ali sada se otvorilo, pa su Sesarovi momci šutirali za tri 15-27 sinoć.

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Zeljko Puhovski / CROPIX CROPIX

Gorica je prvi puta povela kad je Marko Petrović stavio tricu sa 55:53 u 22. minuti. Cibona je opet imala kontrolu rezultata do same završnice, kad više nije bilo ideje u Ciboninom napadu na match-up zonu protivnika. Kako bi napravio neki višak u svom napadu, Velić je kraj utakmice odigrao i s niskom postavom, u kojoj na visokim pozicijama bili Ivan Novačić i Marin Rozić, ali niti to nije pomoglo. Lucidni Borna Kapusta, koji je podijelio 11 asista stavio je i tricu za 84:82 na minutu i pol do konca, Katić je poravnao, a nakon što Vučić nije dobio bacanja, Ramljak je promašio iz reketa, da bi Ivan Vučić s crte, kao i Mislav Brzoja riješili ovu utakmicu, jer je u međuvremenu i Matic Rebec izgubio loptu.

- Ušli smo u utakmicu s previše respekta, jer smo izgubili ove sezone obje utakmice protiv Cibone. Tražili smo ritam, a kad smo u njega ušli u nastavku, igrali smo laganije. Pripremili smo se za Cibonu, koristila je i match-up zona. Velić je pokušao s nižom petorkom, međutim, kako je utakmica išla kraju tako se u Ciboni osjetila nervoza, nisu njihovi igrači uzimali neke šutove koje obično šutiraju - počeo je nakon pobjede Josip Sesar.

I Gorica je ovoga puta šutirala za tri jako dobro, 15-27 je doista odličan šut za tri...

- Znam ja da mi imamo dobar šuterski rang, a ovoga puta je ulazilo i jer smo poštovali igru. Ovo je putokaz momcima kako trebamo igrati i ovom pobjedom smo povratili vjeru da sve ono što radimo ima smisla - zaključio je Josip Sesar.

Ivan Velić je ovako objasnio četvrti poraz Vukova u sezoni.

- S obzirom da smo u seriji teških treninga, ovaj poraz i nije neko iznenađenje. Ipak, neki bi se igrači trebali zapitati u kakvom su stanju, ali to ćemo riješiti kroz razgovore.

Trebao bi on ponajprije riješiti pitanje Roka Prkačina. Jedini Ciboni kandidat za reprezentaciju bio je na parketu samo 16 minuta. Zbrajamo i dalje...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 05:51