DAMIR KRAJAC Cropix
DAMIR MULAOMEROVIĆ ZA SN

‘Svi naši mladi momci su jako talentirani, a lakše im je igrati s vodećima. Bogdanović? Svakim danom je sve bolji‘

Trener Cedevite Junior, koja s petog mjesta Favbet Premijer lige vreba vodeću četvorku
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 12. prosinac 2023. 14:48

Krenuo je drugi krug Favbet Premijer lige, neke su momčadi iskoristile mogućnost osnaživanja, dok nam je stigao i prvi poraz prvaka i lidera ove sezone, Zadra. U Krešinoj dvorani je Cibona, iako sa samo pet seniora, uspjela stići do pobjede i tako zakomplicirati borbu za vrh.

U njoj, negdje s prikrajka vreba i Cedevita Junior. Momčad koju vodi Damir Mulaomerović trenutačno je peta na ljestvici, uspjela je preživjeti bez ogrebotine dio sezone u kojoj je imala velikih problema s ozljedama i bolesti. U 12. kolu je, pak, sredila Bosco (104:67) i učvrstila se na petoj poziciji s omjerom 8-4.

image
PR

- Mladi igrači su dobro odgovorili u toj utakmici, dok nam se priključio i 19-godišnji Ivan Bogdanović, pa smo s njime dobili jednog igrača više u rotaciji. Imali smo dosta problema u prethodnom razdoblju, jer smo u jednom trenutku imali oba visoka igrača, Kosija i Karačića izvan pogona, dok nam je u gustom ritmu utakmica svaki igrač važan. Još uvijek nismo kompletni, jer su nam izvan stroja Rašić i Bilić, ali složit ćemo se nekako. U ovom razdoblju smo dobili važne utakmice u gostima, poput Alkara i Zaboka, usput smo prošli i na završnicu Kupa, treći puta zaredom. Momci su mladi, dobro treniraju i samo tako trebaju nastaviti dalje.

Bez pojačanja

Damir Mulaomerović je već spomenuo Ivana Bogdanovića, 19-godišnju nadu. Protiv Bosca se ovaj rođak Bojana Bogdanovića zaustavio na 20 poena, devet skokova i pet asista.

- Svi su naši mladi momci jako talentirani. Tako i Bogdanović i Toni Bilić, tu je i Marko Ljubičić. Bogdanoviću je najveći minus bio taj što je zbog loma ruke morao propustiti pripreme. Vrlo je talentiran, brzo upija i svakim je danom sve bolji. Imaju naši klinci ovdje sjajne uvjete, neki od njih igraju i na dvojnu registraciju za Mladost u Prvoj ligi, mi smo im tu kao podrška. Uvjeti postoje, imamo odličan stručni rad, trenere za individualni napredak i na tim dečkima je da samo napreduju.

image

Ivan Bogdanović

KK CEDEVITA JUNIOR

Ovo je kolo obilježio poraz Zadra od Cibone. Kako je to vidio Damir Mulaomerović?

- Gledao sam utakmicu. Dino Repeša je preuzeo Cibonu, znam ga jako dobro i znam koliko je talentiran trener, jer mi je bio pomoćnik u reprezentaciji. Upao je u zahtjevnu situaciju u Ciboni, ali pokazalo se i ovaj put da se tih pet igrača Cibone niti u kojem slučaju ne smije podcijeniti. Došli su do čiste pobjede u Zadru, ta petorica igrača su jasno između sebe rasporedili svoje uloge i doista s njima imaju svi problema. Zadar ima energiju, ima visinu, pa s obzirom na laganu pobjedu u prvom kolu nad Cibonom, očekivao se sličan scenarij, ali uslijedila je čista i zaslužena pobjeda Cibone. Liga je duga, bit će tu još dosta poraza najboljih, tek je krenuo drugi krug.

Između prvog i drugog kruga bila je prilika za obnavljanje momčadi, no malo je stiglo promjena u našim najboljim klubovima?

- Vjerojatno su tome razlog financije. Znamo da klubovi “kubure” s raspoloživim sredstvima i kad se odluče za jedan roster, nastoje tako gurati dalje. Mi također nismo ništa mijenjali, iako, ako se nastavi ovako pitanje je koliko ćemo dugo moći izdržati u ovom ritmu s dva natjecanja koja igramo. Kad se vratimo iz balona, gdje smo bez pravih treninga, samo igramo, uvijek je zahtjevno, ali mi smo se izvukli u Sinju s ekstra energijom i voljom igrača. Moja momčad mora biti u treningu. Jest, malo je bilo pojačanja, evo Buljević je završio u Zaboku, i mi smo razmišljali o njemu, ali odlučili smo s mladim igračima izdržati do kraja.

Želimo iznenaditi Split

Cedevita Junior je trenutačno na petom mjestu, može li se pokušati potući za četvrto mjesto koji im trenutačno bježi samo jednu pobjedu?

- Mislim da prva četiri kluba odmiču od nas, što se vidi i po rosterima. Mi ćemo se boriti za peto mjesto i očekujem da do konca sezone to bude borba između nas, Šibenke i Dubrovnika, za sada smo tu u prednosti. Ako se ukaže prilika za nešto više, zgrabit ćemo je. Već u četvrtak dočekujemo Split i ići ćemo tu na iznenađenje, na pobjedu. Vidio sam da se Split resetirao i lagano došao do pobjede u Šibeniku u nedjelju.

U toj utakmici u četvrtak, Cedevita Junior će i dalje biti nekompletna.

- Sandro Rašić bi uskoro trebao početi trenirati, Toni Bilić isto tako. Nešto je ozlijeđen i Marko Ljubičić. Možda nam se do četvrtka priključi jedan od njih. Split ima širinu, ali ne opterećujemo se. Tko bude mogao igrati, igrat će. Dečki igraju sjajno. Veliki su posao obavili Karačić i Kosi, koji igra pod ozljedom. Naši nositelji Serdarušić i Kučić prihvaćaju svoje uloge, Kučić je isto nešto bio bolestan, Batinić je naš kapetan i sve to nekako funkcionira. Nama su utakmice protiv vodećih momčadi, kao što je Split, nešto lakše, jer tu nemamo imperativ kao protiv Alkara. Ali pokušat ćemo do pobjede, pokušat ćemo imati našu energiju, uvesti utakmicu u naš ritam. I da, nadam se da ćemo do konca sezone skinuti nekog od četiri gornje momčadi, iako to neće biti lako. To su momčadi ispred nas, tri ABA ligaša, Dinamo sa Sesarom koji je bolji nego lani, uz bolji roster. Ali mi se ne predajemo - zaključio je Damir Mulaomerović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 22:59