Ante Žižić
 GETTY IMAGES
POVRATAK U EUROPU

Hrvatski centar napušta NBA ligu i potpisuje za Real Madrid? Veliki transfer na pomolu za reprezentativca

U NBA ligi proveo je posljednje tri sezone u Cavsima, iako ga je prvotno draftirao Boston Celtics
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 30. lipanj 2020. 17:52

Španjolski novinar Chema de Lucas, objavio je na Twitteru kako će novi igrač Real Madrida biti hrvatski reprezentativac Ante Žižić, 23-godišnji, 210 cm visoki centar, koji je do prekida NBA lige bio igrač Cleveland Cavaliersa.

Žižić je u NBA ligi proveo posljednje tri sezone, sve one su bile u Cavsima, iako ga je prvotno draftirao Boston Celtics, ali ga je kasnije u trejdu poslao u Cleveland. Prije toga Žižić je počeo igrati za Split, igrao sezonu u Kaštelima, pa onda od 2014. godine u Ciboni, s prvom sezonom na posudbi u Gorici. Iz Cibone je na polovici sezone, kao trenutačno MVP ABA lige Žižić otišao na pola sezone u Darušafaku, gdje je ostao pola sezone i onda se otisnuo u NBA ligu.

Žižić je odigrao 113 utakmica u NBA ligi, bio je prosječno 13,4 minute na parketu, ubacivao je šest poena i skidao 3,9 skoka. Žižić ima i osam nastupa u doigravanju, ali tu je na parketu proveo 2,9 minuta za 1,6 poena i 0,8 skokova.

Dobra vijest i za Mršića

Žižić nije imao niti puno sreće u svojem NBA životu, jer su Cavsi imali puno toga na visokim pozicijama, od Kevina Lovea, Tristana Thompsona do Andre Drummonda.

U Realu bi na ga visokim pozicijama čeka Jordan Mickey, tu je Walter Tavares, ali pitanje je tko će od njih dvojice ostati, Mickey navodno odlazi, jer je logično da Žižić stiže kod Pabla Lasa kao prva opcija za petorku.

Dolazak Žižića u Real, povratak u Europu, treba gledati i kroz prizmu hrvatske reprezentacije, jer će Veljko Mršić, čak i ukoliko Ivica Zubac ne bude stigao na olimpijske kvalifikacije sljedeće godine, imati ozbiljni oslonac na centarskoj poziciji za plasman u Tokio.

Ante Žižić bi, štoviše, mogao u sljedećoj sezoni, kad i ako ovaj transfer postane služben, biti jedan od najboljih centara u Euroligi...

Linker
26. travanj 2024 19:20