Benny Sieu-USA TODAY Sports / Reuters
POTVRĐENO

IZNENAĐUJUĆI TRADE U NBA LIGI Dončiću u Dallas stigla velika europska zvijezda iz New York Knicksa, ukupno uključena šestorica igrača

Piše: HinaObjavljeno: 01. veljača 2019. 10:48

Dok su svi pozorno pratili gdje će Anthony Davis, odnosno što Lakersi mogu napraviti da u Los Angeles dovedu zvijezdu Pelicansa, NBA ligu šokirali su Dallas i New York velikom razmjenom u kojoj su među Mavericksima završili Kristaps Porzingis, Tim Hardaway i Courtney Lee, a Knicksi su postali Dennis Smith, DeAndre Jordan i Wes Matthews!

Trenutačno ozlijeđeni Latvijac Porzingis (prošle godine je ozlijedio ligamente koljena) najveće je iznenađenje u cijeloj priči. U New Yorku već nekoliko godina grade momčad oko Latvijca kojeg su 2015. izabrali četvrtim pickom na draftu.

Međutim, on će sad u Dallasu stvoriti zastrašujući tandem budućnosti s Lukom Dončićem, dok su Knicksi ovim potezom došli u situaciju da će na ljeto pod Salary Capom imati prostor za dva maksimalna ugovora, a slobodni igrači će biti Kevin Durant, Kawhi Leonard, Klay Thompson, Kyrie Irving, DeMarcus Cousins...

"Kao što je več uobičajeno u ovo doba godine, tražili smo mogućnosti za potencijalnu zamjenu igrača. S obzirom da je postojala neizvjesnost oko Kristapsovog skorašnjeg statusa slobodnog igrača i iskazane želje s njegove strane da bude zamijenjen, napravili smo razmjenu za koju smo uvjereni da će unaprijediti naš klub", izjavio je glavni menadžer New York Knicksa Scott Perry te zahvalio dosadašnjim igračima na njihovom doprinosu i poželio im sve najbolje u budućnosti.

Linker
27. travanj 2024 14:59