Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
DOŠAO JE KRAJ

KAPETAN CIBONE OPRAŠTA SE NAKON 16 GODINA U NIZU Nije dobio kraj kakav je želio: 'Imao sam ideju da ću završiti na drugačiji način'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. travanj 2020. 15:22

Nakon što je HKS objavio da se prvenstvo neće nastaviti, te da nećemo dobiti novog prvaka, a nakon čega je Cibona "počistila" dobar dio zaposlenika ne bi li srezala troškove zbog financijske krize, evidentan je i kraj jedne košarkaške karijere, a koju je i sam najavio dugogodišnji kapetan "vukova"...

Marin Rozić još je ranije najavio da mu je ova sezona posljednja. Taj 37-godišnjak karijeru je počeo u zagrebačkom Zrinjevcu, zatim je kratko vrijeme proveo u talijanskom Livornu, a 2004. se priključio Ciboni u kojoj je ostao do samog kraja, nevjerojatnih 16 godina - u nizu.

Upravo ga je taj status pogurao i u upravu kluba, jer evidentno je - bio je više od igrača. Sa Cibonom je osvojio sedam naslova prvaka, dva Kupa Krešimira Ćosića, a kruna karijere bila mu je osvajanje ABA lige 2014. u nezaboravnom zagrebačkom finalu protiv Cedevite u Beogradu.

Pamtit će i prošlu sezonu kad je pomogao Ciboni da prekine petogodišnju dominaciju Cedevite u domaćem prvenstvu te vrati titulu pod Toranj - prvi put nakon 2013. godine.

"S obzirom na situaciju u kojoj nas nije pogodio samo koronavirus nego i potres i s obzirom na to da je Grad Zagreb praktično naš vlasnik, ovo je bila realna odluka. Posebno mi je žao ljudi u radnoj zajednici, ali ovo je način da se ova situacija prebrodi što lakše te da Cibona i dalje postoji kad sve profunkcionira i kad se jednom opet stane na noge. Ovo je bila racionalna odluka. Što se tiče igrača, situacija je takva kakva jest i svi moramo biti toga svjesni. Većina igrača već je obaviještena, a mislim da je ponuda korektna."

Marin Rozić, kapetan Cibone, s obitelji je u Hercegovini. U Sretnicama, točnije, a tamo je dočekao i nove vijesti vezane za Cibonu i odluku HKS-a o prekidu sezone.

"Imao sam ideju da ću završiti na drugačiji način, ali kako sada stvari stoje, od jučer sam - umirovljenik".

Linker
25. travanj 2024 02:12