Privatna arhiva
KOŠARKAŠKI KAMP

Aco Petrović u Bjelovaru: Rad s djecom otišao je u krivom smjeru, idemo ga sada ispravljati

Dovest ćemo u Bjelovar vrhunske trenere da rade sa svim uzrastima djece - kazao je Stjepan Sabljić
Piše: Damir ŽupanObjavljeno: 10. ožujak 2023. 16:51

Zadnjih nekoliko godina bjelovarski sport grabi velikim koracima naprijed. Pored NK Bjelovara i Mladosti iz Ždralova, koji su dobili dva sjajna stadiona i plasirali se u Drugu nogometnu ligu i pored rukometa koji u muškoj i ženskoj konkurenciji igra u Prvoj ligi, sad je na red došla i bjelovarska košarka koja s košarkaškim klubom Vedi i njenim mlađim kategorijama radi sjajan posao.

Košarkaši klub Vedi od nedavno se nalazi pod pokroviteljstvom ‘Prima grupe‘, bjelovarskog giganta u proizvodnji namještaja i njenog vlasnika Renata Radića koji je u klubu preuzeo predsjedničku funkciju. Kao i kod nogometa, tako i sad u košarci, Radiću i tvornici Prima jedini cilj su mlađe uzrasne kategorije kojima želi osigurati normalne uvjete rada kako bi napredovali i kako bi ubuduće bjelovarski sport podigli na još više grane.

image
Privatna arhiva

Velika akcija KK Vedija tako će biti i organizacija košarkaškog kampa za mlađe uzrasne kategorije, koji će se održati u Bjelovaru na otvorenim terenima Sokolane pod nazivom ‘Kamp HOOPS‘ i to od 26. lipnja do prvog srpnja. Glavni fokus ‘Kamp HOOPS-a‘ stavljen je na razvoj košarkaških vještina kod djece i usavršavanju tehnika i taktika kod trenera.

- Često čujemo priče kako bi najbolji treneri trebali raditi s najmlađim igračima, što je teško izvedivo, a pogotovo je to teško u manjim sredinama. Mi ćemo eto napraviti baš to. Dovest ćemo vrhunske trenere da rade sa svim uzrastima djece, a da mu naši treneri asistiraju u radu. Tako će djeca dobiti priliku raditi s vrhunskim trenerom, a treneri priliku za dodatnim usavršavanjem - kazao je Stjepan Sabljić, bivši košarkaš, a sada vrlo uspješan trener u Vediju.

Uz gradonačelnika Daria Hrebaka, njegovih suradnika i čelnih ljudi iz Vedija, najavi košarkaškog Kamp HOOPS-a u Bjelovaru prisustvovao je i Aleksandar Petrović, izbornik košarkaške reprezentacije koji je govorio o potrebi održavanja ovakvih kampova.

image
Privatna arhiva

- Kako smo Dražen i ja u svijet košarke krenuli na otvorenim terenima, tako osjećam potrebu pomoći. Moja pomoć zasnivat će se na izboru trenera koji će cijeli kamp nadzirati, jer smatram kako smo u edukaciji ‘klinaca‘ u jednom dužem periodu otišli u krivom smjeru, tako da je ovaj kamp jedan dobar početak kako bi ljudima pokazali što to ‘klincima‘ trebamo dati. Prije svega to je uz osnovne segmente igre, driblinga, šuta, dodavanja, da im damo što bolju informacije o košarci. Mi smo, na žalost, u proteklom vremenu radili obrnuto. Ovo je simboličan početak kako bi u buduće svi takvi kampovi trebali izgledati – naglasio je Aco Petrović koji je dodao:

image

Aco Petrović, gradonačelnik Hrebak i predstavnici i treneri KK Vedi

Privatna arhiva

- Osigurat ćemo kvalitetne trenera koji će raditi s domaćim bjelovarskim trenerima, a kao nekakva nadogradnja ovog kampa je u tome što će se najtalentiraniji ‘klinci‘ usmjeravati prema jednom od najprestižnijih ljetnih kampova gdje će se susresti s konkurencijom.

Košarkaški kamp kluba Vedi podržao je i gradonačelnik Dario Hrebak koji je ekskluzivno najavio:

- Drago mi je što je tvornica Prima preuzela brigu o košarkaškom klubu Vedi, jer vidjeli smo što to znači kad je Renato Radić preuzeo Mladost iz Ždralova koja je doslovno eksplodirala nakon njegovog ulaska u klub. U kratkom roku napravili smo dva nogometna stadion tako da se moram zapitati: ‘Ako smo u dvije godine napravili dva nogometna stadiona, možda možemo napraviti i dvije košarkaške dvorane‘. Grad Bjelovar ulaže ogromne novce u sport i Grad će nastaviti ići u tom smjeru - kazao je gradonačelnik Hrebak.

Linker
19. travanj 2024 10:08