Luka Dončić i Giannis Antetokounmpo

 ARIS MESSINIS Afp
ČEKA SE HRVATSKA

Fijasko Dončića i ekipe! Grčka razmontirala Sloveniju i ostavila je bez Olimpijskih igara

Grčka će biti suparnik Hrvatskoj u finalu ako naši košarkaši izbace Dominikansku Republiku
Piše: SN, HinaObjavljeno: 06. srpanj 2024. 18:21

Uvjerljivom pobjedom protiv Slovenije (96:68), grčka košarkaška reprezentacija plasirala se u finale kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Pireju. Domaćin će tamo dočekati pobjednika večerašnjeg okršaja između Hrvatske i Dominikanske Republike.

Trebao je to biti žestoki sudar dvojice NBA velikana, Giannisa Antetokounmpoa i Luke Dončića, ali pretvorio se u težak fijasko Dončića i ekipe u Dvorani mira i prijateljstva. Skupio je superstar Dallas Mavericksa 21 poen, sedam skokova i pet asista, ali i čak deset (!) izgubljenih lopti.

S druge strane, Giannis se uklopio u odličnu momčadsku izvedbu Grčke, koju je s 19 poena predvodio Thomas Walkup. Antetokounmpo je na terenu proveo tek nešto više od 20 minuta, upisavši 13 poena, četiri skoka i dvije asistencije. Grci su imali još dva dvoznamenkasta igrača, Toliopoulosa (17 p) i Mitogloua (11 p).

image
ARIS MESSINIS Afp

Od samog početka dvoboja Grčka je bila u prednosti, a ogled je otvorila s 13:0 uz sedam poena Antetokounmpa. Nisu se Slovenci uspjeli oporaviti od lošeg starta te su na kraju prve četvrtine imali zaostatak od čak 18 poena (14:32), a Dončić je u tom dijelu ogleda postigao tek dva poena.

Početkom druge četvrtine Grčka je povela i s više od 20 poena prednosti, ali do odmora su se napokon razbudili i Slovenci te su nakon 20 minuta igre imali zaostatak od 14 poena (33:47).

image
ARIS MESSINIS Afp

Kroz cijelo drugo poluvrijeme Grčka je rutinski držala prednost i imala suparnika na velikom odstojanju. U posljednjoj dionici je pobjegla i na +30 pa se mogla odmoriti i glavna domaća zvijezda.

Hrvatska i Dominikanska Republika igraju drugi polufinale u 20 sati, a finale je na rasporedu sutra, također u 20 sati. Samo će se pobjednik turnira plasirati na Olimpijske igre u Parizu.


Kvalifikacije za Olimpijske igre (Pirej, polufinale):

Grčka - Slovenija 96:68 (32:14, 15:19, 19:17, 30:18)

Hrvatska - Dominikanska Republika (20.00)

Linker
29. kolovoz 2024 09:34