Ante Brzović

 Mitchell Layton/getty Images/profimedia
SJAJNE PARTIJE

Hrvatski centar briljira u Americi. Izabran je za najboljeg igrača lige u predsezoni

Ante Brzović igra dobro za sveučiliše Charleston koje je posljednjih godina igrali završni NCAA turnir
Piše: SNObjavljeno: 19. listopad 2024. 14:41

Ante Brzović (23) nastavlja s odličnim igrama u američkoj sveučilišnoj košarkaškoj ligi. Ovaj 208 centimetara visoki centar izabran je za najboljeg igrača predsezone CAA sveučilišne lige.

Brzović igra za sveučilište Charleston, aktualnog prvaka CAA lige i redovnog člana NCAA turnira posljednjih nekoliko godina. On je u SAD otišao 2020., prvo igrao za Southeastern Oklahoma State da bi u ljeto 2022. prešao u Charleston.

Lani je imao prosjek od 12,1 poen, 6,3 skoka i 2,4 asistencije, a dobra predsezona bi mogla nagovijestiti i još bolji učinak u ovoj u kojoj će Brzović tražiti i bolji učinak na NCAA turniru ako se Charleston na njega plasira. Lani su ispali u prvom kolu od Alabame, a Brzović se nije naigrao (4p, 8s, 2a) iako su ga na uglednom The Ringeru jako hvalili uoči početka ‘March Madnessa‘.

‘Brzović je više poput Domantasa Sabonisa: nije netko tko će raširiti teren igrom van linije za tricu ili biti jak u zaštiti obruča, ali je iznimno važan za napad Charlestona i kreira napad njegovih nekoliko šutera‘, stoji u tom tekstu.

Linker
19. listopad 2024 14:41