DAVOR PONGRACIC/CROPIX Cropix
JAVNA POLEMIKA

HTV odgovorio Aci Petroviću na sarkastičan komentar o sramoti nacionalne televizije i Bruni Kovačeviću

‘Kolega Bruno Kovačević od 21. ožujka ove godine više ne obnaša dužnost glavnog urednika...‘
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 06. rujan 2022. 17:57

"Ako želite od početka gledati utakmicu Hrvatska - Italija, onda na veliku sramotu HTV-a, to možete pogledati, recimo na RTS 2. E moj Bruno Kovačeviću", napisao je bivši izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Aco Petrović na svojem profilu na Twitteru. Sarkastična "Acina trica" odnosila se na činjenicu da će se na HTV-u prenositi četvrtfinalna utakmica vaterpolskog EP-a u Splitu između Hrvatske i Gruzije (početak u 20.30), a zatim će se direktni prijenos nastaviti košarkaškom utakmicom između Italije i Hrvatske u Milanu (početak 21.00) uključenjem u drugu četvrtinu.

Acu je to jako iznerviralo, a HTV, koji ima prava prijenosa obiju događaja oglasio se priopćenjem.

‘‘U povodu vremenskog preklapanja utakmice EP u vaterpolu, Hrvatska - Gruzija i utakmice EP u košarci, Hrvatska - Italija, vaterpolska utakmica ima prednost u odnosu na košarkašku jer je riječ o utakmici četvrtfinala, odnosno eliminacijskoj utakmici koja se održava na domaćem terenu u Splitu. Kada susret u Splitu završi, HRT seli slikom u Milano, gdje će se uključiti sredinom druge četvrtine, te će gledatelji javnog servisa do kraja moći pratiti košarkaški ogled Hrvatske i Italije, koja je utakmica prve faze natjecanja. Također, tijekom poluvremena utakmice Hrvatska - Italija HRT će emitirati izjave i reakcije nakon dvoboja naših vaterpolista. Pored toga, za sve gledatelje koji košarku žele gledati od početka, kompletan prijenos bit će omogućen na HRT-ovoj internetskoj platformi HRTi."

Zatim su se i na HTV-u suptilno nasmijali Aci:

"Zaključno, kolega Bruno Kovačević od 21. ožujka ove godine više ne obnaša dužnost glavnog urednika programa HTV1, HTV2, HTV3, HTV4 i Međunarodnog televizijskog programskog kanala‘‘, stoji u priopćenju.

Linker
24. travanj 2024 16:20