Ben McLemore

 JAVIER BORREGO/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Javier Borrego/zuma Press/profimedia
SEZONA I DALJE TRAJE

Igrač Veljka Mršića i sedmi pick na NBA draftu otišao u SAD, a tamo ga uhapsili zbog optužbi za silovanje

Ben McLemore trenutno igra za španjolski Rio Bregon, a u karijeri je odigrao 556 utakmica
Piše: SNObjavljeno: 11. travanj 2024. 14:49

Bivši NBA igrač Ben McLemore je uhapšen u američkoj državi Oregon zbog optužbi za silovanje. Protiv njega je podignuta optužnica s nekoliko točaka zbog situacije koja se dogodila dok je igrao u Portland Trail Blazersima.

Američki mediji nisu izašli s detaljima cijele priče, ali je jasno kako je McLemore optužen za silovanje i seksualno uznemiravanje. Optužnica je podnijeta još 2021., ali istražitelji su tek sada identificirali McLemorea kao osumnjičenog. Nakon večeri provedene u zatvoru on je pušten da se brani sa slobode uz kauciju u iznosu od 500.000 dolara.

McLemore je studirao na sveučilištu Kansas, a na draftu 2013. je izabran sedmim pickom od strane Sacramento Kingsa. Igrao je četiri godine u tom klubu pa otišao u Memphis, vratio se u Kingse, a u NBA ligi je igrao još za Houston, Lakerse i Portland. Upisao je 556 utakmica regularne sezone u kojima je imao prosjek od 9 poena, 2,3 skoka i jedne asistencije. Nakon NBA karijere igrao je u Kini i Grčkoj, a trenutno je član španjolskog Rio Bregona kojeg vodi bivši hrvatski izbornik Veljko Mršić. Nije poznato što je McLemore radio u SAD-u za vrijeme trajanja sezone.

Linker
23. travanj 2024 14:03