STIŽE NOVI PLAY

Novi Amerikanac u hrvatskoj reprezentaciji: HKS traži državljanstvo za Lafayettea!

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 14. svibanj 2014. 21:33

Hrvatski košarkaški savez krenuo je službenu proceduru, kojom bi se trebalo ishoditi državljanstvo za Olivera Lafayettea, 30-godišnjeg američkog playa, danas igrača Valencije.

Kako je SN već ekskluzivno objavio, Lafayette je onaj igrač kojega je izolirao Jasmin Repeša, no, kako sada stoje stvari, ovaj potez HKS-a u isto vrijeme ne znači i da će Lafayette biti u hrvatskoj vrsti za SP u Španjolskoj.

Mogao bi, doduše, biti, ali to će prije svega ovisiti o tome hoće li načeti Dontaye Draper moći pomoći ovo ljeto. Da se ne bi doveli u probleme, u slučaju mogućeg otkaza Drapera, a nije još jasna situacija ni s Rokom Ukićem, krenulo se u HKS-u u službenu proceduru za Lafayettea.

HKS je predao je dokumentaciju vezanu za igrača u HOO, a nakon što HOO o Lafayetteu da svoje mišljenje, očekuje se pozitivno, dokumenti s preporukom se predaju u Ministarstvo unutarnjih poslova, koje bi u konačnici ovom Amerikancu iz Lousiane izdalo putovnicu.

Oliver Lafayette je vrlo dobar igrač, ali i - ono što će svatko tko je s njim surađivao ili igrao u istoj momčadi podvući - odličan čovjek. Nije igrač koji zahtijeva naslovne uloge, može igrati i iz sjene, a može biti i prvi igrač momčadi. Krasi ga dobra obrana, može pritisnuti loptu preko cijelog parketa, ima odličan šut iz picka, ali i talent za podvaliti u igri “dva na dva”. Upotrebljiv je i kao igrač zadatka, ali i kao nositelj.

Usput, Duško Ivanović, izbornik BiH, također je bacio oko na Lafayetta, pa je Hrvatska očito požurila ne bi li ostala kratkih rukava.

Za sada nitko od nadležnih za cijelu priču nije bio sklon izjavama, ali treba vrlo skoro očekivati izjavu izbornika Jasmina Repeše.

Linker
29. travanj 2024 11:54