MARCIN GOLBA/NURPHOTO/SHUTTERSTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
IKONA IZNENADILA

Prognoza Shaquillea O‘Neala odjeknut će svijetom: Hrvatska bi mogla prekinuti veliku dominaciju SAD-a!

‘Gledao sam utakmice Svjetskog prvenstva te nisam iznenađen što je Njemačka svladala SAD‘
Piše: SNObjavljeno: 26. rujan 2024. 10:20

Legendarni NBA košarkaš Shaquille O‘Neal dao je intervju za njemački Bild u kojem se dotaknuo brojnih tema iz košarkaškog svijeta. U njemu je komentirao kako je Europa sustigla SAD te da više nema tolike razlike u kvaliteti. Tu je spomenuo i Hrvatsku za koju je najavio da može napraviti velike stvari na Olimpijskim igrama 2028.

- Gledao sam utakmice Svjetskog prvenstva te nisam iznenađen što je Njemačka svladala SAD. Kada sam ja igrao mi smo bili daleko ispred Europe, ali to se promijenilo i sustigli ste nas. Siguran sam da SAD neće osvojiti zlato na Olimpijskim igrama 2028. u Los Angelesu - započeo je Shaq pa nastavio.

- LeBron James više neće igrati, vjerojatno neće ni Kevin Durant ni Steph Curry. Ne vidim da ovi koji dolaze mogu nastaviti njihovu dominaciju. Europske momčadi su jako dobre. Hrvatska, Srbija i Njemačka, svi oni mogu osvojiti zlato na Olimpijskim igrama - zaključio je legendarni košarkaš.

image
JEVONE MOORE/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA

Za kraj intervjua, Shaq je upitan tko je za njega najveći košarkaš svih vremena.

- Rekao bih Michael Jordan, ali moraju se u obzir uzeti različite ere košarke. Kada sam odrastao, Kareem Abdul-Jabbar je bio taj. Kada sam došao na faks svi su pričali o Magicu Johnsonu i Larryju Birdu. Pa je Jordan dominirao prije nego što su došli Kobe Bryant i LeBron James. No, za mene je Jordan najveći svih vremena - rekao je O‘Neal.

Linker
26. rujan 2024 10:20