Ivana Dojkić (u sredini)
 RONALD GORSIC/CROPIX
VELIKI TRANSFER

Prva zvijezda naše košarkaške reprezentacije postat će tek treća Hrvatica koja će zaigrati u WNBA ligi!

Nakon oporavka od ozljede priključila se reprezentativnim pripremama s ugovorom za New York Liberty
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 23. svibanj 2021. 17:10

Sjajni su ovo dani za Ivanu Dojkić (23), programiranu prvu zvijezdu košarkaške reprezentacije Hrvatske koju uskoro čeka nastup na Eurobasketu nakon kojeg će ova Riječanka postati treća Hrvatica - nakon Vedrane Grgin i Koraljke Hlede - u WNBA ligi. Naime, Dojkić se nakon oporavka od ozljede u Poreču priključila reprezentativnim pripremama s potpisanim ugovorom za New York Liberty.

- Dogodilo se to još početkom godine, ali zbog sezone u Pragu se nisam htjela previše na to fokusirati, već ostati mirne glave zbog klupskih obaveza. Od početka pregovora sam pak naglašavala kako je moj prioritet nastup na Eurobasketu, tako da ću u SAD tek nakon toga - poručuje Dojkić s priprema u Poreču.

Trener Libertyja Walt Hopkins je kao njemački izbornik Dojkić jako dobro upoznao tijekom kvalifikacija za EP i stoga je vrlo brzo reagirao da bi je doveo u New York. No, sada će još morati pričekati da Ivana odradi silno iščekivani turnir...

- Iako je ugovor u WNBA ligi velika stvar i priznanje za mene, odlučila sam da se reprezentacija uvijek treba staviti u prvi plan. Svjesna sam koliko zajedničkog truda je uloženo da nakon šest godina odemo na Eurobasket, te jedva čekam da ponovno s ponosom nosim hrvatski dres - zaključila je mlada Riječanka.

Linker
23. travanj 2024 13:28