Screenshot
NOĆNI TULUM U TOKIJU

Španjolka završila u sobi sa slovenskim igračima! Kocka, alkohol i jedan trejd bili su uvod u spektakl

U nedjelju ujutro će zaigrati aktualni svjetski protiv aktualnog europskog prvaka
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 31. srpanj 2021. 18:55

Nije to bio breaking news, traje ta priča već danima. Cristine Ouvina, španjolska reprezentativka, nekako se našla u sobi za druženje u Selu u kojoj su bili slovenski košarkaši. Goli do pasa, okupljeni oko stola na kojemu su bile karte i dvije boce žestice. I nitko nije imao maske na licu. Sliku je Ouvina plasirala, očito, na društvene mreže, a sve su prenijeli neki španjolski mediji.
No, Slovenci se tom objavom nisu previše uznemirili. Aleksandar Sekulić jedva je prozborio koju o tome uoči meča sa Španjolskom, a baš su španjolski mediji sve portretirali, “skandalom u slovenskoj reprezentaciji”.

image
screenshot

- Koliko znam, momci nisu prekršili pravila. Zato tom događaju i ne pripisujem neko veliko značenje - kratak je bio Sekulić.

Slovenci i dalje žive svoj san. Edo Murić, krilo Cedevite Olimpije (samo Miami Heat ima na Igrama više igrača od tog slovensko-hrvatskog kluba, njih šest, Cedevita Olimpija - četiri) kapetan je Slovenaca. S obzirom na kemiju koja vlada u momčadi, novinari su pitali kako motivira svoje suigrače kao prvi od jednakih u svlačionici.

image
THOMAS COEX Afp

- Uoči svake utakmice razgovaramo i napalimo se. Međutim, ovdje je riječ je o skupini jako moćnih momaka, željnih dokazivanja, pa s motivacijskim govorima i nemam velikog posla. Dovoljno je samo da bacim malu bombicu!

Usput, Murić baca bombe i na treningu. Kako Slovenci ne mogu promašiti, kako su nakon dvije utakmice na prosjeku od 117 poena, očito je da mogu zabiti i - nogom. Uostalom, baš je Murić pogodio na posljednjem treningu, s jednog na drugi koš - nogom. Sve ide Slovencima...

- Zašto na koncu ne bismo osvojili medalju - upitao se Zoran Dragić i nastavio:


- Međutim, ne volimo o tome puno pričati. Samo o onome prvom koraku koji slijedi, o prvom sljedećem protivniku. Korak po korak. A što se tiče šuta, samo treba nastaviti dalje raditi ono što radimo. Igrati obranu, truditi se, pokazati zube i onda će te Bog nagraditi i u napadu, na šutu. Slovenci vole sport i mi za državu želimo napraviti nešto veliko, nešto dobro. I sve ovo što se događa ovdje nije se dogodilo preko noći. Duga se ove naša kemija stvara i samo raste - zaključio je Dragić.
I dok Slovenci niti male afere ne mogu skrenuti s puta, jer oni uživaju u svojim premijernim Igrama i spremaju kao aktualni europski prvaci zaigrati u nedjeljno jutro (10.20 sati) okršaj protiv aktualnih svjetskih prvaka Španjolske, a obje su reprezentacije već u četvrtfinalu, protivnici nemaju puno dobrih vijesti iz svojeg kampa.

Prvi igrač momčadi Ricky Rubio, baš nakon što su Španjolci sredili Japan i Argentinu, a on je u tim ogledima bio najbolji, saznao je da je trejdan i da će mu novi klub biti Cleveland Cavaliers. Osim činjenice da će dobiti neki novac, zbog bonus trejda, nije to nikada dobra vijest za igrače. Osim ako sami ne traže razmjenu i posebno jer su se oko Rubija vrtjele priče da bi mogao završiti u Lakersima ili Celticsima, što je malo bolja priča od toga da na koncu završiš u Cavsima...

I to nije jedino što se dogodilo Španjolcima, jer su Marc Gasol, Alberto Abalde i Usman Garuba (draftiran tek kao 23. u prvoj rundi, nadao se kako će biti lottery pick) dobili mjeru polusamoizolacije. U moru nespojivih termina vezanih za koronu, ova polusamoizolacija je novi. Naime, ta tri igrača su bila u kontaktu sa zaraženom osobom na letu koji je Španjolce doveo iz Las Vegasu za Tokio. Testirani su i svi su negativni.

I što to znači? Ta će tri igrača morati sljedećih dana biti sami u sobama i njihovi transferi neće biti s ostatkom momčadi. Kakvi sad transferi, pitate se. Pa sva trojica će moći trenirati i igrati utakmice dok im ne prođe ova mjera, ali će do dvorane posebnim prijevozom i neće moći izaći iz svojih soba u kojima su od sada sami.

Linker
24. travanj 2024 14:53