Željko Obradović

 PREDRAG MILOSAVLJEVIC/XINHUA NEWS/PROFIMEDIA Predrag Milosavljevic/xinhua News/profimedia
OGORČENA LEGENDA

‘Što nam se ovo događa? Dijete pljuje autobus Partizana i pokazuje srednji prst, a majka se smije...‘

‘Tko je taj što sije mržnju? Tko je ovo započeo? To je pitanje svih pitanja‘, priča Željko Obradović
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 21. lipanj 2023. 09:32

Ovogodišnje izdanje košarkaške ABA lige iznjedrilo je u finalu uzbudljive okršaje beogradskih rivala – Crvene zvezde i Partizana. U Dvorani Aleksandra Nikolića "crveno bijeli" su dobili četvrtu utakmicu (68-56) i izjednačili omjer na 2-2.

No, gostujući trener Željko Obradović na press-konferenciji poslije utakmice više je zborio o situaciji u srpskom društvu nego o samom susretu, kojega su ponovno obilježile navijačke tučnjave.

- Odigrali smo jednu od najgorih utakmica. To je to. No, ima jedna stvar koju bih želio podijeliti s vama. Prije 15 dana sam gledao NBA i Nikolu Jokića, a onda i utakmicu Parizana i Zvezde iz 1987. Tada su na obje utakmice bili nazočni navijači oba kluba, skandiralo se – "titula". Što se desilo da se 2023.dešavaju ovakve stvari? O čemu se radi? Postoje eksperti koji bi mogli pojasniti kamo smo otišli kao društvo, kao ljudi. Kada je dolazio autobus s igračima Partizana na ovu utakmicu, jedno je dijete išlo s majkom, pljuvalo autobus i pokazivalo srednji prst. Volio bih da se ovakve situacije ne događaju u petoj utakmici. To zaslužuju obje momčadi. Jel‘ imaju ovdje delegata? Na prve dvije utakmice su pala dva novčića i upaljač. Nadam se da u petoj neće niti to. Mislim da zaslužujemo finale na kojemu se priča o košarci. Shvaćate li koliko kvalitete ima u ovim susretima? Hoće li sutra ovi igrači staviti prst na čelo i pitati se – trebam li ostati u ovoj sredini, među ovakvima kakvi jesmo? To se i ja pitam u posljednje vrijeme. Prijatelj sam s igračima i navijačima Zvezde. Zvali su me i ispričavali se. Tko je taj što sije mržnju? Tko je ovo započeo? To je pitanje svih pitanja – u podužem monologu obratio se Obradović srpskoj javnosti.

Linker
25. travanj 2024 12:17