Shane Larkin i Mario Hezonja

 IRINA R. HIPOLITO/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
UTAKMICA ZA LEGENDU

U Zagreb stižu najveće europske zvijezde i bivše legende: Hrvatskoj će se suprotstaviti moćan ‘Team Dražen‘

‘Bit će tu Dončić, Goran Dragić, Bojan Bogdanović, Šarić, Zubac, a još čekamo Jokićevu potvrdu‘, kaže Aco
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 29. kolovoz 2024. 09:49

Ostalo je još jako malo, samo nekoliko dana do 5. rujna kada će se u zagrebačkoj Areni upriličiti do sada neviđeni košarkaški spektakl, utakmica između reprezentacije Hrvatske i momčadi koja će biti nazvana Team Dražen, a u kojoj će zaigrati respektabilna imena europske košarke. Bit će to središnji dio dvodnevnog eventa na kojemu će ostavština Dražena Petrovića, ususret 60. godišnjici rođena dobiti novi značaj.

Razumljivo je da su posljednji dani uoči zahtjevnog pothvata stresni za sve koji sudjeluju u organizaciji, a Aco Petrović nam je otkrio neke detalje, ne sve, jer se čuvaju i velika iznenađenje za sam event.

- Iznimno sam zadovoljan odazivom igrača, gostiju, ali i susretljivosti klubova. Naime, momčadi se nalaze u pripremnom periodu, pa je svako izostajanje nekih igrača s klupskih priprema stanoviti problem, ali ime Dražena je dovoljno velika pozivnica i hvala svima. Imamo Real, znamo Draženovu vezu s Realom, a Real će na ovu utakmicu poslati ključne ljude svojeg košarkaškog kluba, Alberta Herrerosa i Alfonsa Reyesa, ali i tri svoja igrača. Mario Hezonja igrat će za Hrvatsku, a Walter Tavares i Džanan Musa za Team Dražen. Trebao je tu biti i Facu Campazzo, ali supruga mu je u visokom stadiju trudnoće i morao je propustiti ovu utakmicu.

Tu će biti i ostali veliki igrača poput Mathiasa Lessorta iz Panathinaikosa, Toka Šengelije iz Virtusa, Shanea Larkina iz Efesa, Dyshawna Pierrea iz Fenerbahčea, Vanje Marinkovića iz Partizana, Nenada Dimitrijevića iz Milana, Marcelinha Huertasa iz Tenerifea i Jake Blažiča iz Cedevita Olimpije. Tu još čekamo potvrdu jednog jakog imena, ali i ovako je to ekstremno jaka momčad koja će zaigrati protiv Hrvatske. Veliko mi je zadovoljstvo što će i Hrvatska u datim okvirima, svjesni svih problema biti u jakom sastavu i na tome hvala HKS-u i Josipu Sesaru, a i mi smo pomogli koliki smo mogli u kontaktima s Budućnosti i Napolijem, Breogánom i Splitom. Iznimno sam zadovoljan odazivom - podvlači Aco Petrović.

image

Walter Tavares i Mario Hezonja

PETRAS MALUKAS Afp

Ugledni gosti

Kao što je već ranije spomenuo, stariji brat želi da u utakmici koja se igra za njegovog neprežaljenog mlađeg brata bude ina terenu nešto od one Draženove ostavštine.

- Svi znamo kakav je bio Dražen i po kojim je načelima funkcionirao, kakvu mu je bila radna etika. Stoga sam i od Željka Obradovića i Nevena Spahije, koji će voditi Team Dražen, ali i od našeg izbornika Josipa Sesara tražio da to bude prava, natjecateljska utakmica, ali cijeli event neće biti fokusiran samo na utakmicu.

Naime, u Areni se priprema gotovo trosatni program u kojemu oni sretnici s ulaznicom, a i svi koji će o moći pratiti putem TV ekrana neće imati niti mrvicu ‘praznog hoda’. Priprema se i logistički pothvat, a već će za vikend produkcija dobiti Arenu za korištenje, postavlja se glass-flour, razna tehnološka čuda koja će od 5. rujna od Arene napraviti uspomene za cijeli život...

- Imamo cijelu nisku uglednih gostiju, pokrivene su delegacije svih klubova u kojima je igrao Dražen na visokoj razini. Bit će tu Draženovi suigrači iz one najdominantnije generacije koja je 1989. osvojila Eurobasket u Zagrebu, a posebna će priča biti ona momčad iz Barcelone 1992, reprezentacija Hrvatske koja je igrala finale s Dream Teamom i kojoj je Dražen bio kapetan, ta će generacija biti središte cijele priče, kao poruka o Draženovoj ostavštini. Bit će uz teren i legende iz Draženovog vremena, poput Nikosa Galisa, Panagiotisa Giannakisa, Richarda Dacouryja, Dorona Jamchyja. Bit će tu i dvi živući Draženovi treneri, ali i neki koji su usko vezani za te generacije igrača, a i danas su aktivni poput Svetislava Pešića, izbornika Srbije...

image

Aco Petrović

FIBA

Nastavio je Petrović nabrajati...

- Recimo da će delegacija Draženovog prvog kluba, Šibenke biti u vrlo jakom sastavu, u kojemu će biti Draženov kapetan Marelja, zatim Šiši, Predrag Šarić, da ga ljudi vide i kao bivšeg velikog igrača, a ne samo oca, bit će to i Miro Jurić koji je držao Draženu govor na pogrebu, a u toj delegaciji će biti i Zoran Slavnić i Vlado Đurović.

NBA petorka

Sve je u rukama provjerenih režisera, majstora spektakla. Cijela priča oko Draženove ostavštine protezat će se kroz cijelu utakmicu, sa spektakularnim završetkom, koji još ne smijemo otkriti.

Za vrijeme minuta odmora svaka će cjelina Draženove karijere biti dodirnuta, uz goste iz Draženovih klubova, predstavnika klubova, naravno uz predstavnike Portlanda i Netsa, dva Draženova NBA kluba, ali i izaslanike čuvenog Dream Teama, spominjao se tu dolazak Chrisa Mullina, a tko zna, možda i tu bude iznenađenja.

- Prva sekvenca bit će predstavlja današnjeg vremena, kao podsjetnik da je Dražen radio rudarski posao zbog kojega su na najviši pijedestal danas stigli neki od gostiju. Bit će tu tako NBA petorka, bit će tu Luka Dončić, bit će tu Goran Dragić i naša tri NBA igrača, Bojan Bogdanović, Dario Šarić i Ivica Zubac, a još čekamo potvrdu dolaska Nikole Jokića...

Nema sumnje da će to biti festival košarke. Večer ranije, 4. rujna organizirat će se gala večera sa svim gostima, a 5. rujna bit će poseban. S velikom utakmicom, renomiran gostima, punim tribinama Arene, spektaklu kakav Zagreb i Hrvatska do sada nisu vidjeli.

Jer to je Dražen. I danas.

Linker
05. rujan 2024 10:53