Vedrana Grgin je prije Stipe Bralića bila i u stožeru bivše izbornice Anđe Jelavić
 Paun Paunović/CROPIX
BALON U RIGI

Vedrana Grgin: ‘Iznenadili su nas, naturalizirali su jednu od najboljih WNBA igračica‘

Hrvatska ženska reprezentacija u drugom krugu kvalifikacija za Euro igra protiv Sjeverne Makedonije
Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 12. studeni 2020. 14:45

Vedrana Grgin prva je pomoćnica izbornika ženske košarkaške reprezentacije Stipe Bralića, a bila je u stručnom stožeru i u prošlom ciklusu, kod izbornice Anđe Jelavić. Vedrana, jedna od naših najboljih košarkašica koje smo ikada imali, pravo je “blago” za svakog ozbiljnog trenera, koji bi takvu iskusnu sportašicu uvijek rado vidio u svom stožeru.

Opasna DeWana Bonner

Obzirom da se ona ekipom Sjeverne Makedonije bavi puno duže od ostatka ekipe, a uostalom i dobro ih poznaje iz prošlog ciklusa reprezentativnih kvalifikacija kada nam je ždrijeb također dodijelio Makedonke, sigurno je najpozvanija da najavi ovu prvu utakmicu drugog kruga kvalifikacija za EuroBasket. A vijesti koje stižu iz Rige i nisu baš najbolje:

- Ono što nas je sve iznenadilo i što nam ne ide u prilog, je da je reprezentacija Sjeverne Makedonije promijenila čak šest djevojaka u u odnosu na prvi krug kvalifikacija. Njihov je izbornik vratio Mateu Nikolić koja odlično igra u Italiji za Campo Basso te Angeliku Mitrašinović iz crnogorske Budućnosti. No, u sastavu je i 33-godišnja DeWanna Bonner (193 cm), jedna od pet najboljih WNBA igračica, iz Connecticut Sunsa. Makedonci i inače često naturaliziraju Amerikanke, a sada su doveli baš strašno pojačanje.

A trebala je to bili laganija utakmica za uvod turnira, na neki način “generalka’ za subotu i sraz s Latvijkama željnima revanša za poraz iz prvog kruga kvalifikacija

- To definitivno nije niti približno ono što smo očekivali, tek smo ovdje vidjeli u kojem su sastavu došle. I neće to niti nimalo lagana utakmica, pogotovo se njih neće više moći razbijati s velikom razlikom kao što su učinile Njemice i Latvijke u prvom krugu. S ove tri igračice to je vrlo, vrlo ozbiljna ekipa, a mi smo pak dosta oslabljene.

Imamo li mi ipak dovoljno jaku reprezentaciju za “potući” se s Makedonkama i Latvijkama?
- Ja se nadam da imamo, tu će proraditi sigurno i naš poznati “dišpet”. Mi ćemo i nadalje gajiti naš stil igre, dakle, brza košarka, utakmice na veliki broj poena...

Latvijke su kompletne

Riječ-dvije i o Latviji.

- Sve su tu, nitko im ne nedostaje, izuzev jedne mlađe igračice koja igra u SAD i koju nisu pustili, no ona nije presudna u ekipi. Latvija je jako dobra reprezentacija, i to će biti tvrda utakmica u kojoj mi želimo još jednu pobjedu, a one revanš za posljednji poraz. No, prva je na rasporedu Sjeverna Makedonija, o suboti i Latviji ćemo razmišljati nakon današnje utakmice - na kraju će Vedrana Grgin.

Linker
06. svibanj 2024 19:20