Hezonja na utakmici protiv Girone

 DAVID PASTOR/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA David Pastor/Shutterstock Editorial/Profimedia
SUPER MARIO

VIDEO: Hezonja briljirao u dresu Reala na otvaranju sezone! Uništio Gasola i njegov povratak u Španjolsku

Za Gironu je igrao i Roko Prkačin koji je ostao bez poena, ali je imao 3 skoka i 1 asistenciju.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 29. rujan 2022. 08:22

Veliko košarkaško slavlje bilo je sinoć u Gironi. Katalonski grad je slavio povratak prvoligaške košarke u grad nakon 14 godina, ali i prvu utakmicu Marca Gasola u dresu Basquet Girone, kluba kojeg je sam osnovao 2014., a koji je naslijedio klub Sant Josep ugašen godinu dana ranije. No, slavlje Gasola i njegove momčadi pokvario je Mario Hezonja.

Na otvaranju nove sezone ACB lige Girona je ugostila madridski Real, a hrvatski reprezentativac odigrao je maestralnu utakmicu. Za nešto više od 24 minute postigao je 23 poena uz fantastičan šut za tricu - 5/7. Dvice je gađao 4/8, a imao je i 7 skokova. To mu je bilo dovoljno za valorizaciju 26, najveću u Realu koji je pobijedio rezultatom 94:88. Bolji od njega bio je Gasol koji je u 25 minuta ubacio 21 poen te imao po 7 skokova i asistencija te dobio valorizaciju 34. No, to nije bilo dovoljno za iznenađenje Girone. Za domaćine je igrao i Roko Prkačin koji je u 10 minuta ostao bez poena (šut 0/4), ali je imao 3 skoka i 1 asistenciju.

Hezonja nije bio u velikoj formi u utakmicama polufinala i finala španjolskog Superkupa, kojeg je Real osvojio, ali je na otvaranju ACB lige pokazao kako bi mogao imati dobru sezonu u Madridu. Nakon utakmice se oglasio na Twitteru gdje je napisao: ‘Dobar početak sezone, samo tako i dalje‘.

Linker
26. travanj 2024 08:13