Zeljko Puhovski / CROPIX / CROPIX
PRIPREME S PREDZNAKOM OPTIMIZMA

ACINI IZABRANICI PONOVNO NA OKUPU Danas počinju pripreme za Rio de Janeiro

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 20. srpanj 2016. 12:29

Odluka je donesena već u danima slavlja, odmah po povratku iz Torina, a dan prije novog reprezentativnog okupljanja, ovaj put na početku priprema za OI, košarkaški izbornik Aco Petrović potvrdio je poznato...

- Nema nikakvih naznaka da netko od 12 igrača s kvalifikacijskog turnira ima bilo kakvih problema pa ih danas u 11 sati očekujem sve na okupljanju. Nakon toga moramo na probe olimpijskih uniformi pa ćemo u Sveti Martin na Muri, gdje je u 19 sati zakazan trening.


Babić sanja otvaranje

Plan do 7. kolovoza, kad će naši košarkaši protiv Španjolaca četvrti put od osamostaljenja zaigrati na olimpijskom turniru, detaljno je razrađen.

- U Svetom Martinu smo do 26. srpnja kad letimo za Argentinu, u Cordobu, odakle ćemo 2. kolovoza u noći odletjeti za Rio. Imat ćemo nekoliko dana prilagodbe, ne na vremensku razliku jer to ćemo odraditi u Argentini, već na višu temperaturu nego u Cordobi - pojašnjava izbornik Petrović.

Pazin, 260616.
Hrvatska i Ceska odigrale su zadnju pripremnu utakmicu prije odlaska na kvalifikacije za Olimpijske igre.
 Na fotografiji: Luka Babic.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Sebelic / CROPIX / CROPIX

Među dvanaestoricom junaka iz Torina je i Luka Babić, koji na pripreme za OI dolazi bez kluba, nakon što je izrazio želju za odlaskom iz Cedevite...

- Nemam još ništa konkretno, čekam da se otvori nešto što bi mi bilo zanimljivo.

Tom naravnom ne znači da je Babi reprezentacija u drugom planu. Dapače.

- Od povratka s kvalifikacijskog turnira sam u Zagrebu, otišao sam do Splita samo na vjenčanje Ante Delaša, a jedva čekam da se ponovo okupimo u reprezentaciji. Kako je to Bojan rekao prije nekoliko dana, prvi put na bilo kakve pripreme dolazimo sretni.

Luka je na određeni način već u Riju.

- Nevjerojatno je zapravo na koji način mi se ostvario san. Potpuno neočekivano. Ne samo zato što nam nitko nije davao šanse u Italiji, već i zbog činjenice što prije samo pola godine nismo ni znali da ćemo imati priliku kvalificirati se za Rio. A sad smo tu. Jedva čekam da sve krene, posebno se radujem otvaranju, onom krugu po stadionu, koji sam toliko puta gledao...

Blizu je, jako blizu, a Luka Babić je od danas ponovo u društvu suigrača s kojima je ostvario najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri.

-------------------------------------------------------------------

12 ZA RIO
Marko Arapović
Luka Babić
Miro Bilan
Bojan Bogdanović
Mario Hezonja
Filip Krušlin
Darko Planinić
Kruno Simon
Rok Stipčević
Željko Šakić
Dario Šarić
Roko Ukić

Utakmice do Rija
TURNIR U CORDOBI


29. VII. Argentina - Hrvatska

30. VII. Hrvatska - Francuska

1. VIII. Hrvatska - Srbija

-------------------------------------------------------------

Linker
16. travanj 2024 17:27