Aleksandar Petrović

 DAMIR KRAJAC Cropix
KREĆE NOVI IZAZOV

Aco objavio skraćeni popis za kvalifikacije - otpali Hezonja i Smith, ozlijeđena dva igrača

Hrvatska igra utakmice protiv Austrije i Poljske.
Piše: SNObjavljeno: 02. studeni 2022. 13:18

Sportski direktor i privremeni izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović objavio je popis od 15 košarkaša za utakmice pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025. protiv Austrije i Poljske. Na popisu nema igrača koji nastupaju u Euroligi, prije svih Marija Hezonja i naturaliziranog Amerikanca Jaleena Smitha.

"Iz Albe su me obavijestili kako Jaleen Smith, kojeg smo očekivali barem za zagrebačku utakmicu, još uvijek nije potpuno spreman te oni ne žele riskirati ozljedu u reprezentaciji. Valja napomenuti i kako su Karlo Matković i Lovro Gnjidić također ozlijeđeni pa neće participirati u nadolazećoj akciji, a dodao bih i to da je na širu listu upao Lovro Mazalin. S obzirom na zgusnute rasporede klubova ovog vikenda, iskreno se nadam kako će svi igrači ostati zdravi i da neće biti dodatnih ozljeda", rekao je Petrović.

Na popisu su sljedeći igrači:

Roko Prkačin (Girona), Danko Branković (Mega MIS), Matej Rudan (Mega MIS), Dario Drežnjak (Zadar), Tomislav Ivišić (SC Derby), Dragan Bender (Obraidoro), Filip Bundović (Cibona), Toni Nakić (Breogan), Mateo Drežnjak (SC Derby), Toni Perković (Orléans Loiret), Roko Badžim (Konyaspor), Luka Božić (Zadar), Dominik Mavra (Split), Vito Kučić (Cedevita Junior) i Borna Kapusta (Cibona).

Hrvatska 10. studenog igra u gostima kod Austrije, a 3 dana kasnije u Domu Dražena Petrovića ugošćuje Poljsku.

Linker
05. svibanj 2024 20:04