GABRIEL MACHADO Agif Via Afp
PILA NAOPAKO

Aco Petrović u psihološkom ratu uoči dolaska u Split: ‘Utakmica s Hrvatskom me uopće ne interesira...‘

Posebno je zanimljivo promatrati objave na Twitteru. Kako će mu biti sjediti na ‘krivoj‘ klupi?
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 24. lipanj 2021. 12:35

Aco Petrović zatvorio se u Poljskoj na trening kampu reprezentacije Brazila, koja nije kompletna, ali je dobra vijest za njih priključenje Marcelinha Huertasa, 38-godišnjeg playa Tenerifa, koji iza sebe ima odličnu sezonu, ali je zbog čak 70 odigranih utakmica ove sezone dobio nešto duži predah.

Usput je Brazil, doduše bez Huertasa, odigrao pokus protiv Poljaka u Gliwicama i tu dobio 68:65. Treba reći da niti Poljaci nisu bili kompeltni, recimo, falio je AJ Sluaghter, naturalizirani američki play, a nije bilo u sastavu niti iskusnog Adama Waczynskog. Brazil su predvodili Vitor Benite, Georginho i Meindl s po deset poena, a Bruno Caboclo je stavio devet.

Dolazak Huertasa je od velikog značaja za Brazil koji nema najboljeg igrača, Raula Neta.

- Nadam se da ću raditi posao koji sam navikao raditi; biti vođa na terenu, diktirati igru, biti produžena ruka izborniku na terenu i sve to činiti nadahnuto. Moja sezona je bila dobra i nadam se da ću to prenijeti na igru reprezentacije i napraviti sve kako bi Brazil završio na Igrama u Tokiju - kazao je Huertas po dolasku u kamp reprezentacije u Poljsku.

Uoči posljednjih pokusa prije dolaska u Split, Aco Petrović je otkrio brazilskim medijima što mu je cilj.

- Želim odagnati neke sumnje i stoga će mi koristiti te utakmice. Poljaci su imali do sada četiri pokusa i uigraniji su, ali želim vidjeti naše lice i karakter. Imamo neke igrače, poput Varejaa i Felicea, koji nisu puno igrali ove sezone i moram ih staviti u poziciju da produciraju na terenu, kao što ćemo nastojati nametnuti svoj ritam - rekao je Petrović.

Što se tiče dvojca koji je spomenuo, a riječ je o dva centra, oni su Poljacima u prvom pokusu ubacili kombinirana dva poena. Felicio je ostao bez ubačaja, Varejao je dao ta dva.

Međutim, ovih je dana posebno zanimljivo pogledati što radi Aco Petrović na Twitteru, preko kojega šalje poruke, prvenstveno Hrvatskoj. Gotovo samo Hrvatskoj...

image
Croatia's head coach Aleksandar Petrovic (L) talks to Croatia's shooting guard Bojan Bogdanovic after a Men's round Group B basketball match between Brazil and Croatia at the Carioca Arena 1 in Rio de Janeiro on August 11, 2016 during the Rio 2016 Olympic Games. (Photo by Mark RALSTON/AFP)
MARK RALSTON Afp

Neću taknkirati utakmicu

Pa ćemo tako izdvojiti one važne poruke napisane u prethodna tri-četiri dana.

Ima i korak dalje.

Onda je uslijedilo objašnjenje prve objave:

Za završetak je uslijedila objava o Bojanu Bogdanoviću.

Ako ste pomislili da se Aco Petrović neće upustiti u psihološki rat uoči splitskih kvalifikacija, eto, na krivom ste tragu. Za sada iz našeg stožera, pa i nitko od igrača ne reagira, jer svi jako dobro poznaju Petrovića i ne žele da ih navede na teren u kojemu se bolje snalazi od njih.

Ionako, Aco Petrović je svjestan puno toga i definitivno mu u Splitu neće biti lako. Uzmite smo onaj trenutak dok se bude svirala himna, a on će biti na krivoj klupi. Recimo, Željko Obradović na pitanje je li moguće da preuzme neku reprezentaciju, uvijek odgovara da to ne bi mogao učiniti, jer ne vidi načina da vodi neku drugu reprezentaciju protiv svoje i traži način na koji će je pobijediti.

I to se sigurno i Petroviću mota po glavi. Osim Bojana Bogdanovića, ili toga da je Mario Hezonja stavio 37 Sloveniji.

Da, vjerojatno računa i kako vremešni Alex Garcia, kojemu je 41 godina, može zaustaviti Bojana Bogdanovića na isti način na koji je to učinio s Giannisom Antetokounmpom na SP u Kini. Vidjet ćemo...

Acina pila naopako

Za kraj ćemo donijeti i strijelce Brazila u pokusu odigranom kontra Poljske i pobjedi Petrovićeve selekcije od 68:65: Benite 10, Georgino 10, Meindl 10, Caboclo 9, Garcia 7, Hettsheimeir 6, Luz 4, Dias 3, Pacheco 3, Mariano 2, Demetrio 2, Varejao 2, Felicio.

Na kampu u Poljskoj se trenutačno nalazi 15 brazilskih igrača: Georginho, Marcelinho Huertas, Rafa Luz, Yago, Caio Pacheco, Vitor Benite, Alex Garcia, Léo Meindl, Bruno Caboclo, Lucas Dias, Léo Demétrio, Anderson Varejão, Cristiano Felício, Lucas Mariano i Rafael Hettsheimeir. Jednog će od njih Petrović prekrižiti uoči puta u Hrvatsku 25. lipnja, a onda još dvojicu nakon što kompletna reprezentacija uđe u balon i obavi PCR testiranje. Brazil igra već prvog dana turnira, 29. lipnja protiv Tunisa, a dan kasnije je čeka Hrvatska.

S obzirom da je Hrvatskoj prva utakmica ona s Brazilom, a kako su u Petrovićevoj reprezentaciji ljudi od 41 godinu (Garcia), 38 godina (Huertas) ili Varejao, koji će u rujnu imati 39 godina, logično je da Petrović pili naopako.

Ukoliko dobije Tunis sigurno je u polufinalu i protiv Tunisa će morati igrati svi, a pitanje je koliko su veterani sposobni odigrati toga u dva dana uzastopno...

Linker
19. travanj 2024 05:21