DENIS LOVROVIC Afp
IZBORNIK BRAZILA

Aco ušao u finale pa ispalio: ‘Namjeravao sam izgubiti od Hrvatske, ali nisam mogao jer je baš bila loša‘

Brazil, kojeg vodi naš proslavljeni stručnjak, na ovim kvalifikacijama izgleda zaista impresivno
Piše: Sportske novosti, HinaObjavljeno: 03. srpanj 2021. 16:57

Košarkaši Brazila plasirali su se u finale kvalifikacijskog turnira za OI kojem je domaćin Split nakon što su u subotnjem polufinalu uvjerljivo svladali Meksiko 102-74 (53-42).

Utakmica je definitivno odlučena u trećoj četvrtini, na polovici te dionice Brazil je imao 28 koševa viška (72-44), a s tom razlikom su i dobili susret. Brazil je predvodio Vitor Benite s 22 koša, Rafael Luz dodao je 12, a Alex Garcia 11 poena. Kod Meksika najbolji su bili Francisco Cruz s 18 i Gustavo Ayon sa 16 poena. Reprezentacija Brazila, koju vodi Aco Petrović, tako je upisala i treću uvjerljivu pobjedu na kvalifikacijskom turniru u Splitu. Prije toga je u skupini svladala Tunis (83-57) i Hrvatsku (94-67).

"S lakoćom smo otišli na dovoljnu razliku. Zadovoljan sam, ali posao nije gotov. U svakom slučaju, mislim da imamo pravo na optimizam. Od prvog dana dobro treniramo i dobro igramo", rekao je izbornik Brazila Aco Petrović nakon utakmice za Sport Klub.

U finalu će Brazil igrati s Njemačkom koja je nešto kasnije u subotu pobijedila Hrvatsku (86-76), no Acu se još uoči te utakmice pitalo bi li novi susret s Bojanom Bogdanovićem i društvom u punoj Spaladium areni bio jedan pravi spektakl?

"Ako želimo ponovno dobiti Hrvatsku, moramo zaboraviti ono što se dogodilo u prvoj utakmici. Jer to nije bilo realno stanje niti jedne niti druge momčadi. U principu, moja je namjera bila izgubiti tu utakmicu. Međutim, nisam mogao zato što je Hrvatska bila baš loša. Druga stvar, par sati prije Meksiko je dobio Ruse i samim time nam je bila želja uzeti jedinicu. Nikad ne znate je li to dan kada će Bojan poludjeti. I morate imati poštovanja prema svakome tko stupi na parket. Ako dođe do toga, mislim da smo u puno težoj situaciji jer smo tog trenutka mi favoriti", zaključio je Aco još dok nije znao tko ga čeka u finalu.

Linker
13. svibanj 2024 23:36