Pavle Marčinković

 RONALD GORSIC/CROPIX
VELIKA BORBA

Europski prvaci Hrvatima dali veliki kredit, naš reprezentativac opisao ključni trenutak: ‘Povuklo me...‘

‘To je točno onaj trenutak koji dijeli vrhunskog od prosječnog igrača. Taj djelić sekunde...‘
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 26. studeni 2021. 07:44

Veljko Mršić upisao je prvi poraz u kvalifikacijama. U četvrtak navečer, u jednoj vrlo napetoj utakmici, slavila je Slovenija i iz Zagreba odnijela vrijednu pobjedu (74:76).

- Nikada se ne može biti kompletno zadovoljan kad se utakmica izgubi. Očekivali smo da možemo pobijediti i dobar dio smo vodili, imali smo 20 asista, oni 11, što je važan podatak. U ključnim momentima oni su pogađali, a mi smo u završnici na neriješeno tri trice šutnuli, a samo je jedna bila skroz otvorena, koje nismo pogodili. od čega je samo jedna trica bila otvorena. Mogli smo i pametnije odluke donositi u tim trenucima. Trebali smo imati i bolji napadački skok. Odnos slobodnih bacanja upada u oči, 43 prema 20 na našu štetu, a utakmica je bila na jedan posjed, rekao je izbornik nakon utakmice.

I još malo o mladima.

- Kad se odlučivala utakmica imali smo dva mlada igrača na terenu, Prkačina i Gnjidića, tu je bio i Bundović u prvoj utakmici za Hrvatsku. Od ovakve smo Slovenije izgubili 20 razlike u Rijeci ovoga ljeta i siguran sam da će ova momčad rasti. Možda bi jedan Šakić pomogao, posebno na kraju, ali ono što je Prkačin danas napravio bilo je sjajno i uz onu utakmicu u Baru ovo mu je najbolja utakmica sezone, protiv ozbiljnog protivnika. Ovi klinci su blizu razine nekih naših starijih igrača, ali ovi dečki će biti samo bolji.

image
CROPIX

Pavle Marčinković je objasnio kako mu je Čebešak pogodio tricu uz dodatni faul.

- Povuklo me je. Vidio sam da Prepelič, koji je bio u odličnom ritmu, može probiti, odlučio sam pomoći, ostao duboko i vidio sam dodavanje, pokušao stići, ali to je točno onaj trenutak koji dijeli vrhunskog od prosječnog igrača. Taj djelić sekunde koliko sam ja zakasnio se kažnjava. Međutim, želio bih se nakloniti našim mladim igračima, za mnoge je ovo bio prvi put. Ponasan sam na njih. Ovih dana sam vidio koliko ovi dečki mogu i znao sam koliko tu ima pozitive i znao sam kako će to moći prenijeti na teren. Svaka čast Prkačinu, Gnjidiću na zrelosti, pa i Bundoviću koji je nešto stariji, ali mu je bilo prvi put. I to protiv reprezentacije čiji su igrači bili korak do olimpijske medalje.

U slovenskom taboru bilo je veselo. Iako, veliki kredit su aktualni europski prvacii dali - Hrvatima.

- Želim čestitati Hrvatima na velikoj borbi. Igrali su s mladom momčadi, ali su nas namučili i to na svim pozicijama. Nismo imali niti neki šuterski dan, ali smo na koncu pronašli ritam, presudilo je naše iskustvo - kazao je Klemen Prepelič, najbolji igrač Slovenije u ovom sastavu.

Dodao je pokoju i o svom junaku Jakobu Čebašeku.

- On je jedan od naših najstarijih igrača, ali bio je cijelo ljeto s nama, zna naš mentalitet. I on ove šutove pogađa, a mi smo vrlo sretni da je jedan takav sada odlučio - zaključio je Prepelič.

image
CROPIX

Izbornik Slovenije Aleksander Sekulić:

- Hrvati su bili jako dobri, fizički prisutni, ali smo na koncu pronašli put do pobjede. Svaka je utakmica važna u ovim kvalifikacijama, svaka je pobjeda velika. (tp)

Linker
19. travanj 2024 19:32