TOM DUBRAVEC/CROPIX
MEDIJI U RUSIJI

Ivica Olić postaje trener svog bivšeg kluba? Evo kako je na ‘bombu‘ reagirao izbornik Zlatko Dalić

Na informacije iz ruskih medija da je Olić kandidat za klupu CSKA nazvali smo izbornika Dalića.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. srpanj 2020. 19:29

Na ruskom medijskom nebu, odnosno na oblaku koji emitira sportske vijesti pojavila se informacija da bi Ivica Olić mogao postati trener moskovskog CSKA. Na prvi pogled, zašto ne... Bio je igrač tog kluba, u četiri godine je osvojio tri ruska prvenstva, dva tamošnja kupa kao i Kup UEFA, može ga se bez ikakvog sustezanja nazvati klupskom legendom.

No, kad se krene malo dublje, tek treba pogledati popis kandidata koje tamošnji portali stavljaju u prvi plan mogućih nasljednika Viktora Goncharenka. Točno je da Moskovljani ne stoje dobro u ruskom prvenstvu, da imaju čak 19 bodova manje od vodećeg Zenita, ali i barem 19 ljudi koji čekaju u redu za trenersko mjesto.

Olić je osvanuo na popisu na kojem se nalaze braća Berezuckij i Sergej Ignjašević. Tu je i Aleksander Grišin uz još neka imena, a ruski mediji pišu o Oliću kao o zanimljivom rješenju. Jindrich Trpišovskij, trener praške Slavije, Abel Ferreira, kolega mu iz grčkog PAOK-a, ali i Eusebio Di Francesco, svi su oni s Olićem na popisu. Dojam je da je sve skupa na prilično dugom štapu.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Budući da je nekadašnji napadač Vatrenih sada u ulozi člana stručnog stožera hrvatske reprezentacije, nije nam preostalo ništa drugo nego nazvati izbornika Zlatka Dalića. On se pak nemalo iznenadio na naš poziv, odnosno pitanje o ovoj temi...

- Nisam ništa čuo, zaista nemam pojma o ovome - kratko nam je rekao Dalić uživajući u predvečerju ove srijede. Jasno, nismo mu htjeli kvariti harmoniju, jer reprezentaciju već za dva mjeseca čekaju prve velike utakmice u sklopu Lige nacija.

Da je Olića i zaista netko službeno kontaktirao, Dalić je prvi čovjek na svijetu koji bi to saznao... Nije isključeno da će do kontakta doći, ali do tog trenutka, kada i ako se dogodi, njegov trenerski angažman u CSKA može se smatrati čistom glasinom.

Linker
26. travanj 2024 05:15