Luka Božić
 

 ZVONKO PAVIC Cropix
OTKAZ IZ ZADRA

Izbornik Sesar otkrio što je bilo s Božićem: ‘Ne trebamo oko svega raditi slučaj. Ja ga se ne odričem‘

‘Ispostavio se problem sa zubom i nije se pojavio. Kad bude tu, možemo pričati o taktičkim detaljima‘
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 20. veljača 2024. 18:42

Luka Božić neće biti dio hrvatske reprezentacije za utakmice protiv Francuske i Cipra. Josip Sesar, izbornik reprezentacije je to ovako prokomentirao:

- Ne treba raditi oko svega slučaj. Možemo tu pričati je li sve ispalo nespretno ili nije, ali on je imao problem i trebalo je napraviti operaciju umnjaka. Tražili su valjda najpogodniji trenutak, pa se pokazalo da je to ponedjeljak navečer. Nakon te operacije smo dobili mail u kojemu se kaže da je Luka Božić na poštedi tjedan dana i da je pod antibioticima. Što se mene tiče tu završava ta priča za ovaj ciklus, dalje ćemo biti u kontaktu, jer se mi u Hrvatskoj nemamo pravo odreći niti jednog igrača. Luka Božić je MVP ABA lige, MVP sada na Kupu, uz triple-double u finalu, pošten je i vrijedan dečko.

Kako ga je Sesar mislio koristiti u reprezentaciji?

- Možemo sada pričati po onoj što bi bilo kad bi bilo. Da je bio s nama, da je došao, imao sam za njega spremna dva, tri napadačka seta. Međutim, ispostavio se problem s tim zubom i nije se pojavio. Kad bude ovdje, onda možemo pričati o taktičkim detaljima. On je bio zamišljen da bude ovdje, kao i ostali koji su tu - zaključio je ovu priču izbornik Sesar.

Podsjetimo kako na “presici” nakon finala Kupa - bila je ona u subotu navečer - niti Luka Božić, niti Danijel Jusup, Zadrov trener, nisu spomenuli operaciju koja je očito morala bila zakazana ranije.

Kao što se može konstatirati da je Luka Božić do sada dobio pet poziva za reprezentaciju, dok se odazvao samo jednom. I otkazao je posljednja tri puta.

Linker
26. travanj 2024 13:42