CROPIX
PREDSJEDNIK HKS-a

STOJKO VRANKOVIĆ REAGIRAO NA TEKST U SN I PRIZNAO 'Da, postoji mogućnost da angažiramo stranca koji bi igrao za Hrvatsku, ali pod jednim uvjetom!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. prosinac 2019. 18:38

Sportske novosti su u utorak, 3. prosinca, objavile komentar glavnog urednika Marija Zorka pod nazivom "Trebaju li Plenković i Marić pronaći još i playmakera za Tokio?", a koji dan kasnije na taj tekst reagirao je Stojko Vranković, predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza.

Vranković tako u svom priopčenju, između ostaloga, tvrdi:

- Nije točno, a tako se navodi u tekstu, kako je račun HKS-a u blokadi. Račun HKS-a nije bio u blokadi ni u jednom danu otkako sam predsjednik HKS-a, štoviše, na preporuku revizorske kuće, u pričuvi su osigurana dodatna sredstva zbog sudskih procesa koje smo naslijedili.

Nadalje, inicijativa oko organiziranja kvalifikacija za Olimpijske igre stigla je isključivo od Saveza, s moje strane, a imali smo u svemu svesrdnu potporu izbornika Veljka Mršića i igrača. Naravno, zahvalni smo na razumijevanju i pomoći koju smo dobili od Vlade RH, posebice predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i ministra financija Zdravka Marića, kao i HOO-a, SDUŠ-a, Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije. Treba dodati i to kako reprezentacija u Splitu nije igrala od 1998. godine.

Osijek, 140918. 
Kosarka. 
Dvorana Gradski vrt. 
Kvalifikacijska utakmica za Svjetsko kosarkasko prvenstvo u Kini izmedju Hrvatske i Litve. 
Na fotografiji: Dino Radja i Strojko Vrankovic.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Foto: Vlado Kos / CROPIX

O tome koliko je pritom trebalo lobirati i za samo uvrštavanje na kvalifikacije, ali i za kasniju kandidaturu, možete provjeriti u Savezu kad god zaželite.

Što se tiče igranja stranaca za reprezentaciju, osobno sam protiv toga da tražimo izdavanje putovnice igraču koji bi igrao samo četiri utakmice u Splitu, a posebno s obzirom na iskustvo s dvojicom stranaca koji su uzeli naše putovnice ne bi li zaradili 10 ili 15 tisuća eura više za svaki sljedeći klupski ugovor.

Ukoliko pronađemo igrača koji može reprezentaciji pomoći na duže vrijeme, koji je u stanju igrati i na kvalifikacijama za Eurobasket u veljači, pa i duži niz godina, to uvijek postoji kao opcija o kojoj se može razgovarati, napisao je čelnik HKS-a Vranković.

Linker
20. travanj 2024 12:09