Šarić bi sljedeće sezone mogao igrati za Golden State, a ne protiv njega

 USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Sports/ddp Usa/profimedia
NOVI NBA UGOVOR?

Dario Šarić dobio ponudu prošlogodišnjih prvaka. Savršeno bi se uklopio u njihovu momčad

Hrvatski košarkaš bi u sljedećoj sezoni trebao igrati za veteranski minimum
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 01. srpanj 2023. 08:15

Počeo je prijelazni rok u NBA ligi, odmah su u prvoj večeri klubovi potrošili gotovo dvije milijarde dolara, a bilo je dosta zanimljivih poslova o kojima sve možete pročitati OVDJE. Niti jedan od četiri hrvatska igrača nije bio uključen u neki trade ili je potpisao novi ugovor.

No o dvojici se ipak piše u američkim medijima. Dok se Ivica Zubac spominje u kontekstu odlaska iz Los Angeles Clippersa jer ga je navodno momčad spremna tradeati, Dario Šarić bi mogao dobiti novi ugovor u NBA ligi i to ni više ni manje nego od Golden Statea.

Warriorsi su sinoć dali 100 milijuna dolara Draymondu Greenu na ime novog ugovora, a u tamošnjim medijima se piše kako bi njegova zamjena u sljedećoj sezoni mogao biti upravo Šarić. Hrvatu je istekao ugovor s Oklahomom, a iako se pisalo kako bi se on mogao vratiti u Europu, izgleda kako će i dalje ostati u NBA ligi. Ugovor s Warriorsima nije još potpisan, ali to bi se uskoro moglo dogoditi.

Mediji koji prate Golden State ističu kako se Šarić odlično uklapa u Warriorse jer je u stanju razigravati suigrače s visokog posta, a ima dobar šut za tri poena. Također je važno naglasiti da Golden State na pozicijama pod košem ne igra s previše visokim igračima, a Šarić se tu odlično uklapa sa svojih 208 centimetara. On bi u Golden Stateu, ako se dogovori s njima, igrao za veteranski minimum, a bio bi mu to peti klub u karijeri. Do sada je igrao za Philadelphiju, Minnesotu, Phoenix i Oklahomu.

Linker
18. svibanj 2024 11:22