Stephen Curry
 AFP
PREOKRET PROTIV PRVAKA

Dobro mu dođe da se stalno iznova svima mora dokazivati! U sezonu su ušli bez velikih očekivanja, ali...

Trenutni omjer momčadi u skladu je s najavama za ovu NBA sezonu
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 20. siječanj 2021. 19:02

Dvostruki MVP i trostruki prvak tog je 13. lipnja 2019. posljednji put istrčao u Oracle Arene u Oaklandu, koju će Warriorsi zamijeniti velebnim Chase Centrom u San Franciscu, prebaciti se druge strane Kalifornijskog zaljeva. Šesta utakmica finala u kojoj je Steph Curry posljednji put dijelio parket s Klayom Thompsonom, svojim “splash” bratom koji je bio na putu do MVP nagrade velikog finala jer prije no što su mu petnaestak minuta do kraja otišli ligamenti, Raptorsima je već bio stavio 30 nakon što je bio na prosjeku od 25 do tada u seriji.

Ostalo je povijest, Kawhi Leonard je povukao Toronto do povijesnog naslova, Kevin Durant je to ljeto otišao u Brooklyn, dok je Klay Thompson nakon jednogodišnje rehabilitacije zaradio još jednu tešku ozljedu, ovaj put rupturu Ahilove tetive i Curry je ostao sam. Dobro, s Draymondom Greenom, ali bez “glavnog partnera u zločinu”. Koji neće zaigrati do sljedeće sezone.
Onda su još Warriorsi ovu sezonu otvorili porazima od Netsa i Bucksa s kombiniranih 65 razlike, uz Curryjevih tek 39 poena u dvije utakmice i 4-20 za tri. Dovoljno za “pokop”. I Warriorsa, i Curryja.

Međutim, niti mjesec dana kasnije stvari izgledaju potpuno drukčije. Golden State je na 7-6, dakle negdje u skladu s očekivanjima, dok je Curry u međuvremenu utrpao 62 Blazersima, još pet puta 30 ili više, uz barem pet pogođenih trica na šest od 11 utakmica. Pritom su nakon Clippersa srušeni i prvaci Lakersi, preokretom iz -14 u posljednjoj četvrtini.
- Bilo je slično kao protiv Clippersa. Sad smo to napravili dvaput - smješkao se Curry koji kao da se stalno iznova mora dokazivati.
Što mu - očito je - dobro dođe jer sa svakom utakmicom Warriorsi izgledaju bolje. Po povjerenom receptu - Curry trpa, Draymond Green povezuje redove na oba kraja terena. S tom razlikom da su Kelly Oubre i Andrew Wiggins “za nijansu” slabiji od Duranta i Thompsona. Šalu na stranu, i ovi mladići sve bolje izgledaju u sustavu koji Steve Kerr od prvog dana temelji na Curryju.

Protiv Lakersa je pak do izražaja došla klupa s koje je, recimo, Eric Paschall donio 19 poena, dok su iskusni Looney, Bazemore, Wanamaker i Lee davali potrebnu energiju u oba smjera. Ali sve to ne bi bilo dovoljno da Steph Curry ove sezone ponovo nije Steph Curry. Dodatni kompliment za najvećeg šutera u povijesti NBA lige nije ni potreban...

Curry od početka sezone u usporedbi sa svojim rekordima kroz karijeru

Curry od početka sezone
u usporedbi sa svojim
rekordima kroz karijeru
34,5 minuta (38,2)
28,2 poena (30,1)
4,1 trica po utakmici (5,1)
47,5% šuta iz igre (50,4%)
36,6% šuta za tri (45,5%)
5,2 skokova (5,4)
6,2 asista (8,5)

Linker
19. svibanj 2024 03:08