Luka Dončić

 STEPHEN MATUREN Getty Images Via Afp
SULUDI IZNOS

Dončića čeka najveći ugovor u povijesti NBA lige. Slovenac će imati nevjerojatnu plaću

Čudesni košarkaš imao bi 32 godine tijekom posljednje sezone tog potencijalnog ugovora
Piše: SNObjavljeno: 23. svibanj 2024. 10:28

Luka Dončić uskoro bi mogao potpisati najveći ugovor u povijesti NBA lige. Zvijezda Dallas Mavericksa u srijedu je uvrštena u najbolju petorku NBA lige ove sezone, što mu je peti put zaredom da se našao u najboljoj petorki lige.

Ali dok se 25-godišnji Slovenac natječe u finalu Zapadne konferencije za naslov NBA prvaka, smiješi mu se još jedna povijesna prilika.

Zbog uvrštenja u najbolju petorku lige u dvjema uzastopnim sezonama (u ovoj i u prošloj), Dončić sada ispunjava uvjete za najveći ugovor u povijesti NBA ako ga Mavericksi potpišu nakon isteka iduće sezone, prenosi Bobby Marks s ESPN-a.

Dončić, treći izbor na draftu 2018., trenutno je na petogodišnjoj ekstenziji ugovora od 215 milijuna dolara koji je potpisao 2022./23.

Potencijalno "supermax" produženje donijelo bi mu novi petogodišnji ugovor vrijedan ukupno 346.338.300 dolara, što bi bio prosjek od 69.267.660 dolara po sezoni. Imao bi pravo na ugovor čak i da sljedeće sezone ne bude u All-NBA momčadi.

Dončić bi imao 32 godine tijekom posljednje sezone tog potencijalnog ugovora.

Trenutačni najveći ugovor u ligi pripada igraču Boston Celticsa Jaylenu Brownu, koji je produžio petogodišnji ugovor vrijedan 300 milijuna dolara u srpnju 2023. Međutim, ugovor stupa na snagu tek sljedeće sezone.

Linker
23. svibanj 2024 10:28