Robert Sarver

 CHRISTIAN PETERSEN Afp
‘KAZNA JE PREBLAGA‘

Dopredsjednik Phoenix Sunsa zbog skandaloznog ponašanja traži ostavku suspendiranog vlasnika kluba

‘Ne mogu dopustiti budućim generacijama da misle da je ovakvo ponašanje opravdano zbog bogatstva...‘
Piše: HinaObjavljeno: 16. rujan 2022. 09:27

Dopredsjednik i manjinski dioničar NBA momčadi Phoenix Sunsa Jahm Najafi, pozvao je na ostavku vlasnika kluba Roberta Sarvera, suspendiranog na godinu dana zbog rasističkog i mizoginog ponašanja.

NBA liga suspendirala je vlasnika Phoenix Sunsa na godinu dana i kaznila ga s deset milijuna dolara zbog rasističkog i mizoginog ponašanja.

Međutim, dio medija, igrača i navijača smatra kako je kazna preblaga. S njima se složio i dopredsjednik Sunsa iransko-američki milijarde Najafi.

"Ne mogu, u dobroj vjeri, sjediti prekriženih ruku i dopustiti našoj djeci i budućim generacijama navijača da misle da je ovakvo ponašanje opravdano zbog bogatstva i privilegija", napisao je u pismu koje je pribavila Arizona Republic.

"Stoga, u skladu s mojom obvezom da pomognem u iskorjenjivanju svih oblika rasizma, seksizma i pristranosti, kao dopredsjednik Phoenix Sunsa, pozivam na ostavku Roberta Sarvera," rekao je.

Vlasnika momčadi za koju igra hrvatski košarkaš Dario Šarić, a koja je 2021. dogurala sve do NBA finala, tereti se za korištenje zabranjenog izraza kojim se referira na crnce i za brojne slučajeve neprimjerenog ponašanja prema zaposlenicima. Također, je optužen da je uznemiravao zaposlenike, koristio seksualno konotiran rječnik, kao i "riječi koje ne uzimaju u obzir rasnu osjetljivost".

"Nemam interesa postati većinski dioničar, ali ću neumorno raditi kako bih osigurao da se sljedeći voditelj tima odnosi prema svim dionicima s dostojanstvom, profesionalizmom i poštovanjem", zaključio je Najafi.

Linker
24. travanj 2024 13:59