Klay Thompson

 RON JENKINS Getty Images Via Afp
NULA DO NULE

Horor utakmica jednog od najvećih NBA pojačanja, promašio je sve šuteve. Odličan nastup Hrvata

Klay Thompson nije briljirao u pripremnoj utakmici koju je Dallas izgubio od Clippersa
Piše: SNObjavljeno: 15. listopad 2024. 09:02

Košarkaši Dallas Mavericksa prošlu su sezonu završili s nastupom u velikom finalu gdje je Boston ipak bio bolji, ali Luka Dončić i društvo su na račun tog rezultata optimistično ušli u pripreme za novu sezonu koja počinje sljedećeg tjedna. Kada su ovog ljeta u klub doveli i sjajnog šutera Klaya Thompsona oduševljenje je bilo još veće.

Iako više nije u najboljim godinama, Klay je ipak godinama bio dio ‘Splash Brothers‘ tandema sa Stephenom Curryjem, najboljeg bekovskog para u povijesti košarke, pa su se u Dallasu nadali da će ‘raširiti reket‘ Dončiću i Kyrieju Irvingu svojim dalekometnim šutem.

No, ako je suditi po sinoćnjoj pripremnoj utakmici protiv Los Angeles Clippersa, Thompson je daleko od toga da bi radio razliku u sljedećoj sezoni. On je, naime, u porazu svoje momčadi (96:110) uspio ne postići niti jedan poen u 21 minuti igre. Promašio je svih devet šuteva od kojih je šest bilo za tricu, imao je i četiri izgubljene lopte, a eventualno ga može veseliti što je uhvatio tri skoka te imao po jednu asistenciju i blokadu.

Susret protiv Clippersa nisu igrali Dončić i Irving pa je Thompson dobio i veću ulogu, ali nije zadovoljio. Iako se radi samo o pripremnoj utakmici navijači Dallasa su zabrinuti jer on nije bio dobar ni prije nekoliko dana u pravom nastupu protiv Utah Jazza. Tada je postigao 10 poena, ali uz dosta slab šut (3/9). Takav Thompson sigurno neće pomoći Dallasu u pohodu na prsten.

Inače, na ovoj utakmici je igrao i naš Ivica Zubac i bio odličan - za 24 minute je upisao double-double s 11 poena i 12 skokova, a imao je i četiri ukradene lopte te jednu asistenciju.

Linker
15. listopad 2024 09:03