Luka Šamanić
 ELSA Afp
NESREĆA U ZAVRŠNICI SEZONE

James Harden izbacio Hrvata s olimpijskih kvalifikacija, izbornik Mršić otkriva: ‘Odmah me je nazvao...‘

‘Morat će nositi longetu najmanje mjesec dana, što znači da najvjerojatnije neće moći zaigrati...‘
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 14. svibanj 2021. 16:12

Dario Šarić upao je u petorku jer za Phoenix protiv Portlanda nije mogao igrati Deandre Ayton, Ivica Zubac odigrao je još jednu dobru utakmicu za Clipperse, oba hrvatska igrača proslavila su u noći sa četvrtka na petak nove pobjede, ali vijest dana je ipak stigla iz San Antonija. Tamo je Luka Šamanić (21) obavio rendgen nakon što je između dvije utakice Spursa u New Yorku poslan na dodatne preglede.


- Odmah me nazvao i rekao da je mu prognoziraju između četiri do osam tjedana pauze - kaže hrvatski izbornik Veljko Mršić koji će morati prekrižiti mladog krilnog centra s popisa onih koji će se boriti za dresove na kvalifikacijama za OI u Splitu.

- Dobra je vijest što najvjerojatnije neće trebati operacija, ali vremensko razdoblje za oporavak je ionako vrlo slično s ili bez operacije. Morat će Luka nositi longetu najmanje mjesec dana, što znači da najvjerojatnije neće moći zaigrati na turniru u Splitu.

Loša je ovo vijest za Luku Šamanić na više razina jer u prvoj pravoj sezoni za San Anotnio - u prošloj je uglavnom igrao Razvojnu ligu - dobiva desetak minuta po utakmici, dosadašnje veće prilike je solidno koristio te bi mu neprocjenjivo iskustvo bile utakmice koje dolaze, one u play-inu i eventualno doigravanju ako ga Spursi izbore.


Sad je pak jasno da je NBA sezona za njega zaključena, dok mu lom četvrte metakarpalne kosti lijeve šake odnosi i mogućnost debija za seniorsku reprezentaciju Hrvatske već ovo ljeto. Makar se može, recimo, odvrtiti i tako da Hrvatska izbori nastup na OI, a momčad bude potrebno mijenjati za nastup u Tokiju...


Do ozljede Šamanića je došlo četiri minute prije kraja utakmice Netsa i Spursa kad ga je prilikom jednog ulaza povratnik na parkete, negdašnji MVP lige James Harden udario po ruci - prekršaj nije sviran - i tu je došlo do frakture. Zanimljivo, u nastavku napada se lopta vratila Luki koji je s tom ozlijeđenom lijevom rukom ubacio poluhorok.


Iako se ni u jednom dijelu sezoni nije stabilizirao u rotaciji trenera Gregga Popovicha s obzirom da su mu minute varireale od dvije, tri ili četiri do maksimalnih 24-25, mladi Zagrepčanin je imao nekoliko zapaženih partija, tri puta je bio dvoznamenkast, još nekoliko puta na rubu takvog učinka, dok je recimo u sbvibnju odigrao šest utakmica u kojima je ubacivao 5,5 poena za prosječno desetak minuta na terenu.

I nisu sve bile u "trash timeu", na više od prsta jede ruke moraju se zbrajati utakmice u kojima mu je Popovich davao povjerenje i kad bi se lomilo. Zbog svega toga je silna šteta što mu se u završnici sezone dogodila ova ozljeda...

Linker
20. travanj 2024 04:19