Joel Embiid

 THEARON W. HENDERSON Afp
VELIKI PEH

Kraj sezone za jednu od najvećih NBA zvijezda? Koljeno mu je ozbiljno oštećeno, spominje se operacija

Joel Embiid, najbolji košarkaš Philadelphije, ozlijedio se u utakmici protiv Golden Statea
Piše: HinaObjavljeno: 04. veljača 2024. 10:53

Premda Philadelphia 76ers nisu službeno objavili vijest, neki američki mediji navode kako bi se lako moglo dogoditi da Joel Embiid, najbolji košarkaš Philadelphije, ne zaigra do kraja aktualne sezone.

Embiid se ozlijedio u susretu protiv Golden Statea, nastradalo je njegovo lijevo koljeno, a dodatne pretrage su pokazale ozbiljna oštećenja na njemu. Liječnička služba Philadelphije i sam 29-godišnji košarkaš trenutačno razmišljaju o dvije opcije, mirovanju i operaciji.

Philadelphia je službeno obznanila kako je Embiid tek ozlijedio menisk lijevog koljena i da je trenutačno izvan stroja, dok američki mediji navode kako bi se službena odluka trebala donijeti u ponedjeljak i da bi mogla glasiti kako centar odlazi na operativni zahvat.

Odlaskom na operaciju Embiid i definitivno ispada iz utrke za najkorisnijeg igrača lige, dok šanse Philadelphije naglo padaju u ostatku NBA sezone. Philadelphia je trenutačno s omjerom 30-18 na petom mjestu ljestvice Istočne konferencije. U dosadašnjem dijelu sezone Embiid ima sjajne brojke iza sebe, 35,3 poena po utakmici, kao i 11,3 skoka te 5,7 asistencija.

Linker
27. travanj 2024 23:31