Profimedia
NE IGRA SE VEČERAS

NBA NAPOKON NAPRAVILA ONO ŠTO SU SVI TRAŽILI NAKON SMRTI KOBEJA BRYANTA To se dogodilo tek 5. put u povijesti: Kad su ubijeni Kennedy, Martin Luther..

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. siječanj 2020. 12:26

Smrt Kobeja Bryanta šokirala je cijeli svijet, a mnogi su, uključujući i same košarkaše te trenere, zamjerili NBA ligi što nije odgodila utakmice koje su se igrale u nedjelju, samo nekoliko sati nakon što je objavljena vijest o smrti 'Crne mambe'.

Utakmice su se ipak igrale, igrači i klubovi su na različite načina odali poštovanje jednom od najboljih košarkaša svih vremena, ali jednu utakmicu NBA liga je ipak odgodila. Naime, noćas se u Los Angelesu trebao igrati gradski derbi između Lakersa i Clippersa, ali je NBA, na zamolbu Lakersa i uz suglasnost Clippersa, odlučila da se utakmica odgodi.

Peti je ovo put u povijesti NBA lige da se neka utakmica odgodi zbog razloga koji nisu vezani za vremenske prilike. Do sada se to događalo nakon atentata na Johna Kennedyja i Martina Luthera Kinga, nakon bombaškog napada za vrijeme Boston maratona 2013. te masakra u srednjoj školi u Columbineu 1999. godine.

Inače, ulaznice za utakmicu između Lakersa i Clippersa dosegnule su nevjerojatnu cijenu. Jučer je stranica LA Lakers Ticketsexchange objavila kako je najlošija ulaznica, koja inače vrijedi 84 dolara, dosegnula cijenu od 1.200 dolara. Mjesto uz parket koštalo je 28.050 dolara.

Prvu utakmicu nakon smrti Kobeja Bryanta Lakersi će tako odigrati u noći s petka na subotu kada u Staples centar dolazi Portland Trail Blazers.

Linker
19. travanj 2024 03:59