Chet Holmgren

 ARTURO HOLMES Afp
POSEBAN TIP

Nova NBA zvijezda odmah u debiju rušila rekorde, ima 20 godina i tvrdi: Ja sam najbolji igrač lige!

Kroničari lige predviđaju mu blistavu budućnost jer je ekstremno dugačkih ruku, savršeno je gibak i pokretljiv
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 06. srpanj 2022. 10:35

Taj je dečko duplo tanji od "Pink Pantera" Tonija Kukoča kad je svojedobno dolazio u NBA, taj je dečko obična "grančica", a već je - "najbolji igrač NBA lige" bez da je u njoj uopće i zaigrao. Naravno, to su riječi samohvale 20-godišnjeg Cheta Holmgrena, mladića kojeg je kao drugog na draftu odabrao Oklahoma City Thunder.

image
ARTURO HOLMES Afp

Mladi košarkaš rođen u Minneapolisu u Minnesoti nimalo nije skroman, tu je izjavu dao nedavno kad su ga kao budućeg "rookieja" pitali tko je najbolji igrač NBA lige.

"Ja. Za dva mjeseca to ću biti ja."

Naravno da je to tek poprilično prepotentna izjava igrača visokog 216 centimetara i teškog tek 88 kilograma koji će tako nešto morati dokazati kad se susretne s pravim teškašima iz lige. To da je odličan, Holmgren je potvrdio na Ljetnoj NBA ligi gdje je u 98-77 pobjedi nad Utahom postigao 23 koša uz sedam skokova, četiri asistencije i šest blokada. Pogodio je i četiri trice iz šest pokušaja. On je tim učinkom postao prvi igrač u povijesti Ljetne lige koji je na istoj utakmici ostvario pet blokada i tri trice. Šest blokada je također rekord Ljetne lige.

"Samo šest? I to je rekord", kao tobože začudio se mladić kad su mu novinari nakon utakmice prezentirali ukupni i blokerski učinak. "Onda se moram vratiti i opet srušiti taj rekord".

Kroničari lige predviđaju mu blistavu budućnost jer je ekstremno dugačkih ruku, savršeno je gibak i pokretljiv. Zato je izvrstan bloker i ima mekani vanjski šut. Nedostatak snage mu jeste hendikep, posebno u "atletskoj" ligi kakva je NBA, no sigurno je da će ga u klubu uskoro dobro "napumpati". Sigurno je isto tako da bi mogao biti među najboljima. Prepotentne izjave mogle bi mu biti mala smetnja jer će ga oni najbolji najvjerojatnije "dočekati na nož". Bit će to zanimljivo pratiti...

Linker
04. svibanj 2024 14:45