LeBron James je jedan od najgorih šutera lige ove sezone

 HARRY HOW Afp
GROZNA SEZONA

Potpuna katastrofa - LeBron je drugi najgori tricaš NBA lige: ‘Ponekad ga je teško gledati‘

Lakersi su momčadski najgori u cijeloj NBA ligi po postotku pogođenih trica.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 08. studeni 2022. 20:03

Los Angeles Lakersi nastavljaju s lošim partijama ove sezone. Bez lakše ozlijeđenog LeBrona Jamesa momčad iz ‘Grada anđela‘ izgubila je od Utah Jazza rezultatom 139:116 te tako ostala jedna od tri momčadi koje imaju samo 2 pobjede. Od Orlanda i Houstona, momčadi koje su u rebuildingu, to se i očekivalo, ali ne od Lakersa koji u svojim redovima imaju dvojicu od 10-ak najboljih košarkaša svijeta, Jamesa i Anthonyja Davisa.

O svim pogreškama koje su Lakersi napravili prilikom slaganja rostera pisali smo ranije u ovom tekstu, a među svim lošim statističkim pokazateljima igre momčadi iz Los Angelesa, najviše se ističe njihov katastrofalan šut za tricu. Nakon što su prošle godine Lakersi bili 22. momčad po postotku pogođenih trica, ove su došli do samog dna. Pogađaju samo 29,1% dalekometnih šuteva što je za 0,2% manje od Oklahome koja se nalazi na 29. mjestu.

Po broju pogođenih trica, Lakersi su ipak predzadnji s 9,3 pogođenih trica. Gori od njih su samo igrači Washingtona koji pogađaju 8,9 trica po utakmici. Po broju pokušaja, njih 32 po utakmici, LeBron i društvo su na 21. mjestu.

Kada već spominjemo LeBrona, njegov šuterski učinak je praktično kriminalan. ‘Kralj‘ je trenutno pretposljednji po postotku ubačenih trica od svih igrača koji pogađaju najmanje jednu tricu po utakmici. James pogađa 1,4 trice, a pokušava ih 6,9 što je točno 21%. Gori od njega je samo Luguentz Dort iz Oklahome, 19,3%.

LeBron je imao i nevjerojatno loš niz od 16 uzastopnih promašenih šuteva za tri poena. Počelo je sve protiv Denvera gdje je promašio posljednju tricu, svih 7 je promašio protiv New Orleansa, sljedećih 5 protiv Jazza, a promašio je i prve tri na utakmici protiv Clevelanda. Ukupno je u te četiri utakmice pogodio 4 trice od 21 pokušaja, znači točno 19%.

"Teško je ponekad gledati LeBrona i Lakerse. Kao da ne igraju košarku, kao da su na nekom igralištu na ulici. Više ne vidim nikakvu iskru u LeBronovim očima. Nadam se da će se to vratiti", za ESPN je komentirao bivši Jamesov suigrač Kentavious Caldwell-Pope koji je s Lakersima osvojio naslov prvaka u balonu 2020. Tada je momčad iz Los Angelesa oko LeBrona imala nekoliko šutera, baš kao što su to imali Cleveland i Miami kada je ‘Kralj‘ igrao tamo. Ovi Lakersi to nemaju.

Najbolji tricaš u momčadi je Matt Ryan koji igra samo 14,3 minuta po utakmici, a koji pogađa trice s 41,4%. Nakon njega je Austin Reaves s 36% preciznosti za tri poena, a treći je Russell Westbrook koji trice pogađa s 35,1% preciznosti. Kada ti je Westbrook treći šuter najbolji šuter u momčadi, onda znaš da nešto nikako nije dobro...

Linker
23. travanj 2024 20:29