USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA
SLIJEDE BITKE U VEGASU

Poznati svi polufinalisti prvog izdanja NBA kupa: Bucksi pokazali moć, LeBron naganja novi trofej

Košarkaši Milwaukee Bucksa bili su uvjerljivi, dok su Lakersi slavili nakon vrlo napete bitke
Piše: SNObjavljeno: 06. prosinac 2023. 06:58

Noć s utorka na srijedu donijela nam je i posljednja dva polufinalista prvog izdanja NBA kupa. Nakon što su svoje mjesto među četiri najbolje momčadi ovog natjecanja dan ranije osigurali košarkaši New Orleans Pelicansa i Indiana Pacersa, sada su im se priključili i predstavnici Milwaukee Bucksa i Los Angeles Lakersa.

Giannis Antetokounmpo upisao je u Fiserv Forumu 35 poena, osam skokova i 10 asistencija, a Damian Lillard dodao je 28 poena za slavlje Bucksa koji su sa 146:122 porazili Knickse. Milwaukee je tako dosadašnji dio turnira zaključio s 5:0, a na domaćem terenu u ovoj sezoni imaju niz od čak devet pobjeda. S druge strane, Knicksima nije pomogla ni sjajna izvedba Juliusa Randlea koji je s 41 poenom postavio svoj rekord sezone.

Bucksi će u polufinalu, koje je na rasporedu u četvrtak navečer u Las Vegasu, igrati protiv Indiane.

image
STACY REVERE Getty Images Via Afp

U posljednjoj četvrtfinalnoj utakmici gledali smo puno izjednačeniji i napetiji dvoboj između Los Angeles Lakersa i Phoenix Sunsa, a na kraju je u Crypto.com Areni pobjedu odnio sastav predvođen LeBronom Jamesom i Anthonyjem Davisom (106:103).

image
RONALD MARTINEZ Getty Images Via Afp

LeBron je utakmicu okončao s 31 poenom, osam skokova i 11 asistencija, a veliku podršku imao je u Davisu koji je dodao 27 poena i 15 skokova, dok je kod Sunsa najraspoloženiji bio Kevin Durant s 31 poenom, sedam skokova i četiri asistencije.

Lakersi će u noći s četvrtka na petak u Las Vegasu za finale igrati protiv New Orleans Pelicansa.

Linker
27. srpanj 2024 01:51