Klay Thompson

 EZRA SHAW Getty Images Via Afp
SPREMA LI SE RASTANAK?

Raspada li se jedna od najvećih dinastija u povijesti? Legendarni ‘Ratnik‘ mogao bi napustiti suigrače

Loša sezona je indikator da su radikalne promjene potrebne u San Franciscu
Piše: Lucijan OžegovićObjavljeno: 17. travanj 2024. 11:30

Košarkaši Golden State Warriorsa oprostili su se od ovogodišnje NBA sezone porazom od Sacramento Kingsa u "play-in" utakmici rezultatom 94:118. Kingsi su tako dočekali svoju priliku za osvetu, nakon što su ih Warriorsi izbacili u prvoj rundi Zapada prošle godine.

Kingsi su ovom pobjedom osigurali meč koji će odlučiti posljednjeg sudionika playoffa na Zapadu, a za osmo mjesto će se boriti protiv New Orleans Pelicansa koji su u gustoj završnici izgubili od Los Angeles Lakersa rezultatom 106:110.

Blijeda sezona Warriorsa je završena sa za njih nekarakterističnim ranim ispadanjem iz borbe za titulu, čime će propustiti doigravanje tek treći put u posljednjih 10 godina.

image

Klay Thompson

EZRA SHAW Getty Images Via Afp

Budućnost Warriorsa je pod znakom upitnika; jedna od najvećih zvijezda Warriorsa, Klay Thompson, postaje neograničen slobodni igrač, što mu daje mogućnost da potpiše sa bilo kojom NBA franšizom. Nakon njegove sinoćnje izvedbe za zaborav, u kojoj je ostao bez učinka uz 0/10 šut iz igre, kao i upitne budućnosti dinastije Warriorsa, nije nemoguće da je Thompson odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu Warriorsa.

Loša sezona je indikator da su radikalne promjene potrebne u San Franciscu. Steve Kerr i društvo će morati pronaći način kako da produže vijek dinastiji, jer bi bila uistinu šteta da se potrati posljednjih nekoliko godina karijere najvećeg šutera u povijesti, Stepha Curryja.

Linker
17. travanj 2024 11:33