Russell Westbrook

 SCREENSHOT
KLJUČNI TRENUTAK

VIDEO Očajni Clippersi s Westbrookom izgubili svih pet utakmica, pogledajte kako je noćas upropastio pobjedu

Westbrook je zauzeo mjesto u petorci, glavni je razigravač momčadi, ali nešto jednostavno ne štima
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 04. ožujak 2023. 08:43

De‘Aaron Fox je s 33 poena, 7 skokova i 7 asistencija odveo Sacramento Kingse do pete uzastopne pobjede u NBA ligi. Posebno vrijedne jer je izborena protiv Los Angeles Clippersa (128:127), momčadi s velikim imenima, dodatno ojačanom, a koja je upala u veliku krizu.

Domantas Sabonis s 23 poena, 10 skokova i 7 asistencija bio je ključan u završnici utakmice, ubacivši dva slobodna bacanja sedam sekundi prije kraja i dovevši Kingse u vodstvo. Paul George je tada promašio šut za pobjedu u gostima u reprizi druge utakmice s najvećim brojem poena u povijesti NBA lige, iako ovaj put s 96 poena manje.

No, ako postoji priča ove utakmice onda je to Russell Westbrook. Noćas je odigrao svoju nedvojbeno najbolju utakmicu s novom momčadi. Zabio je 27 poena, imao 10 asistencija i sjajan postotak šuta (12-16). Nažalost, Westbrook je obilježio utakmicu s teško shvatljivom pogreškom za nekoga njegove razine (ili nekoga tko uopće igra u NBA ligi). Ispustio je 15 sekundi prije kraja laganu loptu koja je bila njegova, prepustio posjed Kingsima, koji su preko Sabonisa potom zabili dva slobodna bacanja za pobjedu.

Clippersi su s Westbrookom odigrali ukupno pet utakmica u kojima su upisali pet poraza. Westbrook je zauzeo mjesto u petorci, glavni je razigravač momčadi, ali nešto jednostavno ne štima. I Clippersi koji su pali na osmo mjesto Zapada imaju tešku domaću zadaću. Kako riješiti problem zvan Russell Westbrook. Puno su riskirali kad su ga dovodili, a sad ispada da su gadno pogriješili. No, možda im svima zajedno samo treba malo više vremena...

Linker
07. svibanj 2024 00:10