Toronto nije mogao zaustaviti Embiida

 TIM NWACHUKWU/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Tim Nwachukwu/Getty Images/Profimedia
POČELO DOIGRAVANJE

VIDEO: Philadelphia dominirala, Nikola Jokić nije mogao protiv Warriorsa, sjajna pobjeda Minnesote

S četiri utakmice je počelo ovogodišnje doigravanje u NBA ligi.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 17. travanj 2022. 08:35

Prvi dan NBA playoffa nije iznevjerio. Odigrane su prve četiri utakmice u ovogodišnjem doigravanju, a vidjeli smo neke zanimljive utakmice.

Sve je počelo rano sinoć po hrvatskom vremenu kada je Utah Jazz u gostima pobijedila Dallas Mavericks koji je igrao bez ozlijeđenog Luke Dončića. Bilo je 99:93 za momčad iz Salt Lake Cityja, a jako je važnu ulogu odigrao Bojan Bogdanović koji je ubacio 26 poena te imao 5 skokova i 4 asistencije za svoju momčad.

Nakon toga uslijedila je najljepša utakmica večeri, ona između Memphisa i Minnesote. Dvije uglavnom mlade momčadi oduševile su brzim tempom utakmice i atraktivnim potezima, a na kraju su gostujuću pobjedu uzeli Vukovi. Obrana Grizlija nije imala odgovor na Anthonyja Edwardsa koji je svojim dalekometnim projektilima i brzim ulascima pod koš došao do 36 poena, 6 asistencija te po 2 skoka i blokade u svojoj prvoj utakmici doigravanja u karijeri.

Veliki problem za Memphis bila je činjenica da je Steven Adams pod košem bio nemoćan protiv Karl-Anthonyja Townsa. Adams je igrao 24 minute i nije upisao niti jedan koš dok je Towns ubacio 29 poena i imao 13 skokova i 3 asistencije. Za očekivati je da će trener Memphisa Taylor Jenkins već u sljedećoj utakmici znatno smanjiti minute Adamsu u korist Jarena Jacksona i Brandona Clarkea jer su Clippersi u playin utakmici pokazali da se Towns slabije snalazi protiv nižih protivnika.

Grizliji moraju naći i nekoga tko će pomoći Ja Morantu u napadu. Sjajni mladi playmaker je sinoć imao 32 poena uz 8 asistencija i 4 skoka, ali nije imao konstantnu napadačku podršku. Dillon Brooks je utakmicu završio s 24 poena, ali dosta je njegovih šuteva izgledalo pomalo isforsirano. Dojam je kako Minnesota ima nešto više napadačkih opcija jer sinoć u šuterskoj formi nije bio D'Angelo Russell (10p, 9a, 3s), ali zato jeste Malik Beasley (23p, 5s, 2a).

Prije početka serije između Philadelphije i Toronta glavno je pitanje bilo mogu li Raptorsi čuvati Joela Embiida. Odgovor je brzo stigao - ne mogu. Kamerunac je sinoć imao 19 poen, 15 skokova i 4 asistencije, ali imao je dosta loš šut (5/15) te promašivao dosta dobrih pozicija u kojima se našao. Svojom snagom je iskorištavao činjenicu da Toronto igra bez klasičnog centra. Opcija s Pascalom Siakamom na toj poziciji nije loša protiv većine protivnika, ali ne protiv Embiida.

Embiid je na početku pokazao svoju snagu, a kada mu se odmah šuterski priključio ostatak momčadi, pitaje pobjednika je brzo bilo riješeno. Na poluvremenu su Sixersi imali 20 poena prednosti i to održavali do kraja. Sjajnu je utakmicu odigrao Tyrese Maxey s 38 poena, 4 skoka i 2 asistencije, ali preko 20 poena su bili i Tobias Harris (26p, 6s, 6a) i James Harden (22p, 14a, 5s). Kod Raptorsa su do te granicu dobacili Pascal Siakam (24p, 7s, 3a, 3b) i OG Anunoby (20p, 7s, 2a).

Susret između Golden Statea i Denvera bio je izjednačen do poluvremena da bi u trećoj četvrtini Warriorsi eksplodirali, otišli na 20 poena prednosti te tako riješili utakmicu. Nikola Jokić je, očekivano, bio na zadatku s 25 poena, 10 skokova, 6 asistencija i 3 ukradene lopte, ali izostala je neka veća podrška njegovih suigrača. Will Barton je imao 24 poena, 6 skokova i 5 asistencija i to je bilo to. Nitko drugi nije prebacio 10 poena, a protiv Golden Statea trebaš puno više raspoloženih igrača od toga.

Zato su Warriorsi imali Jordana Poolea koji je odigrao fantastičnu utakmicu. Za 30 minuta je ubacio 30 poena uz šut 9/13, a pogodio je 5 trica od 7 pokušaja. On je startao sinoć umjesto Stephena Curryja koji se još uvijek oporavlja od ozljede pa je ušao s klupe i na kraju imao 16 poena, 4 asistencije i 3 skoka. Klay Thompson je imao 19 poena uz 3 skoka i 2 asistencije.

Playoff se nastavlja danas s nove četiri utakmice. Počinju preostale serije, a dio utakmica je u europski prihvatljivim terminima. Ovo su počeci:

19:00 Miami Heat - Atlanta Hawks

21:30 Boston Celtics - Brooklyn Nets

00:30 Milwaukee Bucks - Chicago Bulls

03:00 Phoenix Suns - New Orleans Pelicans

Linker
25. travanj 2024 17:54