Screenshot / YouTube
PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

ODGOVOR NAPADNUTE NOVINARKE NA SKANDALOZAN NASTUP PRVOG ČOVJEKA CRVENE ZVEZDE 'Osjećam se ugroženo, ako Vam je cilj bio da me uplašite - uspjeli ste!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. travanj 2019. 23:11

Nakon finala košarkaške ABA lige između beogradske Crvene zvezde i podgoričke Budućnosti došlo je do brojnih razmirica i sveopćeg kaosa u svijetu regionalne košarke. Predsjednik Zvezde i moćnik regionalne košarkaške lige Nebojša Čović došao je u središte pozornosti zbog nekih kontroverznih izjava, a u jednom se nastupu obrušio na urednicu crnogorske televizije Ivanu Šebek.

Novinarka i urednica crnogorske Nove M uzvratila je priopćenjem za javnost:

"REAGIRANJE IVANE ŠEBEK na izjave Nebojše Čovića: Apeliram da se žene zaštite od crtanja meta i poziva na nasilje.

Kao žena, kćerka, sestra, osjećam se ugroženo od strane gospodina Nebojše Čovića, poslije brojnih uvreda, neistina, crtanja mete, te zadiranja u moj osobni i obiteljski život, koje je iznio na televiziji Happy 24.04.2019.

Gospodine Čoviću, otac mi nije živ da ove Vaše gadosti sluša, gleda i čita, uz rezervu da je možda iz Vaše vizure civilizirano ovako se obraćati i posredno prijetiti ženi, te sijati strah.

Međutim, ovo što ste izgovorili, te pokazali fotografije iz mog privatnog života, na televiziji s nacionalnom frekvencijom, sve je osim civilizirano.

I da, ako Vam je cilj bio da me uplašite – uspjeli ste, znamo svi da ste opasni i da crtate mete ljudima koji drugačije misle, te sportski navijaju za neki klub.

Plašim se i Vas i onih koji ovakvim istupima mogu biti inspirirani za nasilje.

Uvrede na moj račun i mogu pretrpjeti nekako, ali dirnuli ste u moju porodicu, koju volim najviše na svijetu, a to je pušteno u eter na televiziji s nacionalnom frekvencijom.

Screenshot / YouTube

Elementarno ste dezinformirali javnost, rekli neistine. Obrušili ste se na mene i moju porodicu, a ja sam samo žena, sa skromnim znanjem iz košarke.

Zemlja koju volim je Crna Gora. Zemlja koju poštujem, kojoj dobro mislim također, jeste Srbija. I da, jedinu istinu koju ste rekli je da uživam u Beogradu i cijenim i volim porodicu i prijatelje koje imam tamo.

Znate, iz Crne Gore sam i kozmopolit sam. Pored toga sam podržavatelj srpskih tenisača, a kada Srbija igra s drugom državom, radujem se svakom uspjehu u sportu Vaše zemlje, osim onom u kojem se nadmeće s mojom Crnom Gorom.

Pokušat ću damski, kulturno i civilizirano objasniti Vam, a nadam se da ćete me razumjeti – besramna je neistina da sam nazvala pogrdno Srbiju ikada, loše su vas informirali, rekla bih, zlonamjerni, koje ste vjerujem, u žaru želje da me izvrijeđate, kontaktirali.

Apeliram na sve da se suzdrže od raspirivanja mržnje po nacionalnoj osnovi, te mržnje prema ženama.

S poštovanjem

Ivana Šebek

24.09.2019."

Linker
04. svibanj 2024 14:12