Cropix
U POTRAZI ZA PLAYOM

Perasović: 'Draper i Lafayette imaju prednost i čekat ćemo ih, ali ne previše'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 17. travanj 2015. 11:23

Izbornik Velimir Perasović jučer je na tiskovnoj konferenciji predstavio plan priprema za predstojeći nastup na EuroBasketu i skupini u kojoj mi igramo u Zagrebu. Postoji i mogućnost da u Hrvatskoj više neće biti stranih igrača s obzirom da dosadašnja dva playa Dontaye Draper i Oliver Lafayette do sada nisu prihvatili poziv, iako ga službeno nisu niti odbili. Jedno od važnih pitanje ostaje kako pokriti deficitarnu poziciju razigravača.

- Prva je opcija angažman stranaca koji su već igrali za Hrvatsku. Dat ćemo im razuman rok za izjašnjavanje, ali ih nećemo previše čekati – rekao je Perasović uz napomenu da postoji i mogućnost angažmana novoga stranca iako nema veliki izbor dovoljno kvalitetnih igrača.

Kandidati za nastup na Eurobasketu su već telefonski kontaktirani, okupljanje će biti 10. srpnja, a igrački kadar ovisit će i o igračima iz NBA lige, pravila ne dopuštaju priključenje prije 1. kolovoza, tako da se u prvoj fazi sigurno neće moći računati na Bojana Bogdanovića i Damjana Rudeža.

Hrvatska će pripreme za Eurobasket odraditi u Sv. Martinu, Slavonskom Brodu i Zagrebu, a od 30. srpnja do 28. kolovoza odigrat će osam službenih i jednu zatvorenu pripremnu utakmicu s reprezentacijom BiH. Perasović je za prvog pomoćnika izabrao Darija Giergiju, dok će drugog tek odrediti.

Inače na konferenciji za medije u Panorami potpisan je i ugovor o sponzorstvu između HKS-a i Pivovarne Laško čije će se pivo moći konzumirati u službenim zonama C-skupine Eurobasketa 2015. početkom rujna u Zagrebu. Ugovor su potpisali glavni tajnik HKS-a Željko Drakšić i predsjednik Uprave Laško Dušan Zorko.

Linker
24. travanj 2024 02:06