Getty
RJEČITI 'POP'

Slavljenik na klupi Spursa: Pogledajte legendarne izjave Gregga Popovicha

Tako je Craigu Sagersu, poznatom po nošenju sakoa veselih, da ne kažemo kričavih boja jednom vikao uz aut crtu: "O moj Bože, slijep sam, slijep sam!
Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 10. veljača 2015. 10:57

Jedan od najvećih trenera u povijesti košarke, Gregg Popovich, ubilježio je u ponedjeljak navečer tisućitu pobjedu u NBA ligi. Tek su Phil Jackson i Pat Riley brže došli do tisućite pobjede u karijeri, a samo je Jerry Sloan na klupi Utah Jazza to ostvario s jednim klubom.

Popovich je jubilej proslavio u svom tipičnom "nije me briga" stilu - zagrlio je svoje igrače, rukovao se s trenerom Pcersa Vogelom te potiho priznao de će možda popiti čašu vina zbog uspjeha. "Dugo vremena sam u ligi te sam imao dobre igrače, to je ključ za pobjede" - reako je poslovično rječiti trener Spursa.

Osim što je vjerojatno najugledniji trener NBA lige, popularni 'Pop' poznat je i po legendarnim izjavama tijekom i nakon utakmice, kao i po često urnebesnoj interakciji s reporterima.

Tako je Craigu Sagersu, poznatom po nošenju sakoa veselih, da ne kažemo kričavih boja jednom vikao uz aut crtu: "O moj Bože, slijep sam, slijep sam! Kako očekuješ da netko vidi utakmicu kad nosiš takva odijela!? Kako da sad treniram?"

Drugom prilikom, kad ga je isti reporter pitao zašto njegova momčad gubi toliko lopti, Pop je odvratio: "Mislim da su gledali u tvoje odijelo."

Pamtljiva izjava bila je i ona nakon izgubljene šeste utakmice u finalu 2013. godine kad je na pitanje novinara Gazette o tome zašto nije naredio faul na Allenu čija trica je odvela utakmicu u produžetak odgovorio: "Vi ste iz Europe, zar ne? U Americi to ne radimo."

Ostale "bisere" Popovicha pogledjate u videu ispod!

Linker
04. svibanj 2024 00:15