Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports
ZION WILLIAMSON

ŠOK U PREDVEČERJU PRIPREMA ZA NBA SEZONU Panika u New Orleansu trajat će najmanje do prosinca zbog 'hodajuće nesreće' od 130 kilograma

Kako će Pelicansi s Williamsonom sigurno biti i više nego oprezni, mogla bi ta pauza biti i dulja od osam tjedana.
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 23. listopad 2019. 12:30

Predvečerje priprema u NBA ligi označava i službeni kraj prijelaznog roka kad je riječ o igračima, koji sljedeće ljeto mogu biti slobodni. S takvima do dva dana prije početka sezone klubovi mogu potpisivati produljenja ugovora, a ove godine je tu mogućnost iskoristilo njih desetak pa su nakon Bradleyja Beala i Pascala Siakama, koji su kombinirano dobili dodatnih više od 200 milijuna dolara od Washingtona, odnosno Toronta, na dulje vrijeme "zavezani" još neki s - vjeruju oni koji su im novac dali - zvjezdanim potencijalom u ovoj ligi.

Međutim, dok 94 milijuna za još četiri godine Buddyju Hieldu nije preveliko iznenađenje jer je već prva ponuda Sacramenta (80) bila dovoljno blizu onome što je mladi šuter želio, rijetki su mogli očekivati da će Celticsi "probiti stotku" (107) za mogući ostanak Jaylena Browna sve do 2024. godine, kao i 77 milijuna Domantasu Sabonisu u Indiani, a aktivan je bio i San Antonio od kojeg je Dejounte Murray dobio zajamčenih 64 milijuna dolara.

Završna faza prijelaznog roka u NBA ligi
Pascal Siakam (Toronto) 130/4
Jaylen Brown (Boston) 107/4
Buddy Hield (Sacramento) 94/4
Domantas Sabonis (Indiana) 77/4
Bradley Beal (Washington) 72/2
Dejounte Murray (San Antonio) 64/4
Kyle Lowry (Toronto) 30,5/1
Taurean Prince (Brooklyn) 29/2
Joe Ingles (Utah) 14/1

I sve to nije bilo dovoljno da zasjeni vijest dana, objavu da Zion Williamson mora na artostropsku operaciju kako bi se popravio potrgani menisk u desnom koljenu te će pauzirati između šest i osam tjedana. Prvi pick drafta, najrazvikanija buduća zvijezda još od LeBrona Jamesa, nije zaigrao za New Orleans na otvaranju sezone (prije njega samo Greg Oden, Blake Griffin i Ben Simmons kao prvi pickovi nisu igrali u prvoj utakmici), a odlazak na operaciju doveo je do panike među navijačima Pelicansa, dok su brojni analitičari dobili "potvrdu" prijašnjih procjena po kojima je Williamson sa svojih 130 kilograma "hodajuća nesreća".

Nakon što je Ljetnu ligu zaključio s tek nekoliko odigranih minuta, devetnaestogodišnjak sa Sveučilišta Duke u četiri predsezonske utakmice (23,3 poena, 71,4% šuta iz igre, 6,5 skokova i 2,3 asista u prosjeku) pokazao je zašto se oko njega toliko "podiže prašina", ali na onu pravu potvrdu svi ćemo morati čekati najmanje do sredine prosinca. Kako će Pelicansi s Williamsonom sigurno biti i više nego oprezni, mogla bi ta pauza biti i dulja od osam tjedana...

Linker
26. travanj 2024 08:04