Kyle Terada-USA TODAY Sports / Reuters
RASPOLOŽENI GOSTI

TORONTO RAPTORSI OPET VODE PROTIV WARRIORSA U VELIKOM NBA FINALU Rekord Stephena Curryja nije bio dovoljan za desetkovane prvake

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. lipanj 2019. 09:03

Košarkaši Toronto Raptorsa pobijedili su Golden State Warriorse u trećoj utakmici velikog NBA finala u Oaklandu sa 123:109 i tako poveli u seriji s 2:1.

Raptorsi su tako vratili prednost domaćeg parketa u seriji, a Warriorsi nisu imali rješenja za izostanke ozlijeđenih Klaya Thompsona i Kevina Duranta, a valja reći da je susret propustio i Kevin Looney. Dok je Durant propustio i prve dvije utakmice finala, Thompson se zadnju ložu lijeve noge ozlijedio u drugom susretu i njegov se izostanak pokazao nenadokvadivim za momčad Steva Kerra koja je sinoć izgubila sve četvrtine.

Kawhi Leonard predvodio je čak šestoricu dvoznamenkastih igrača Raptorsa sa 30 poena, dok je Kyle Lowry susret završio sa 23 poena i 9 asistencija. Danny Green gađao je trice 6-10 i završio je susret s 18 poena, a isto toliko ubacio je i Pascal Siakam. Marc Gasol dodao je 17 poena i 7 skokova, a Fred VanVleet s klupe 11 poena. Stephen Curry vukao je Warriorse i ubacio je 47 poena, što mu je rekordni učinak u doigravanju u karijeri, ali nije bilo dovoljno. Iz igre je gađao 14-31, a upisao je i 8 skokova i 7 asistencija.

Draymond Green ubacio je 17 poena uz 7 skokova, dok je Andre Igoudala ubacio 11 poena.

Četvrta utakmica serija na rasporedu je u noći s petka na subotu, u 3 sata ujutro po srednjeeuropskom vremenu i ostaje za vidjeti hoće li za nju biti spremni Thompson i Durant, čemu se nadaju svi navijači Warriorsa.

"Nisam želio riskirati pogoršanje ozljede koje bi ga udaljilo od ostatka serije. Donio sam odluku i ne žalim zbog nje. Nikada si ne bih oprostio da sam ga stavio u igru i da je obnovio ozljedu", objasnio je svoju odluku o nestavljaju Thompsona u igru trener Warriorsa Kerr.

Linker
27. travanj 2024 03:12