Screenshot Twitter
19. PICK

VIDEO: NOVI HRVAT U NBA-u NA PREDSTAVLJANJU OTKRIO SVOJE IDOLE Luka poslao poruku navijačima, ali i slavnom treneru: 'Jedva čekam učiti od njega'

Piše: HinaObjavljeno: 21. lipanj 2019. 16:01

Hrvatski 19-godišnji košarkaš Luka Šamanić izabran je kao 19. u prvom krugu NBA drafta, a prava na njegovo dovođenje u najjaču ligu svijeta dobili su San Antonio Spursi.

"Visok sam, mogu trčati, igrati obranu na svim pozicijama, šutirati... Za me je blagoslov igrati za trenera Popovicha i učiti od takve osobe. Jedva čekam početi učiti od njega i iskusnijih suigrača. Spursi imaju sličan stil kakav se igra u Europi, dugačku povijest europskih igrača, a to je samo još jedan motiv da budem što spremniji", izjavio je, između ostalog, na predstavljanju Amerikancima mladi Hrvat.

Luka Šamanić je sin bivšeg hrvatskog košarkaša Marka Šamanića, visok je 210 centimetara i iznimno brz za svoju visinu, što su NBA skauti vidjeli kao jednu od njegovih najvećih vrlina.

Prije tri godine angažirala ga je Barcelona, gdje je igrao za njezinu B momčad, a prošle sezone je igrao za Petrol Olimpiju te u 20 utakmica u ABA ligi prosječno imao 6,4 poena, 3,9 skokova i 0,8 asistencija po utakmici, a u prosjeku je u igri provodio 15,4 minute.

Novi igrač Spursa progovorio je i o svojim idolima.

"Idoli su mi Toni Kukoč i Dražen Petrović", izjavio je Šamanić pa od današnjih igrača dodatno istaknuo Kevina Duranta. "Draženov mentalitet bio je na višoj razini, a Spursi imaju isti takav pobjednički mentalitet, sjajna su organizacija dobro povezana s Europom", zaključio je Šamanić.



Šamanić je postao 23. hrvatski košarkaš koji je izabran na NBA draftu, prvi ikad kojeg je izabrala momčad koju vodi legendarni trener Gregg Popovich. Ujedno, Šamanić je četvrti najbolje rangirani košarkaš među hrvatskim igračima. Viši izbor na draftu imali su samo Dragan Bender (4.), Mario Hezonja (5.) i Dario Šarić (12.).

Linker
09. svibanj 2024 05:48